Χρειάζεται προετοιμασία-σχεδιασμός για επανέναρξη των συνομιλιών, δήλωσε ο Ντάουνερ στα κατεχόμενα

17:39 11/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε ότι χρειάζεται καλή προετοιμασία και σχεδιασμός για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ώστε να υπάρξει μια καρποφόρα συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών.

Μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, με τον οποίο όπως είπε, συζήτησε την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών τον ερχόμενο μήνα.

Ανέφερε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα πρέπει να συμφωνήσουν “στους μηχανισμούς των συνομιλιών”, προσθέτοντας ότι αύριο

μεσημέρι οι αντιπρόσωποι των δύο πλευρών θα συναντηθούν για την επανέναρξη των συνομιλιών τον Οκτώβριο στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών.

“Ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι δυνατό. Οπωσδήποτε θα πρέπει να συμφωνήσουν στους μηχανισμούς των συνομιλιών”, σημείωσε.

Ερωτηθείς για την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη κι αν συζητήθηκε το θέμα των Βαρωσίων , ο κ. Ντάουνερ είπε πως δεν μίλησαν μόνο για τα Βαρώσια αλλά και για μια σειρά άλλων θεμάτων.

Είπε πως το θέμα των Βαρωσίων, το συζήτησε και με τον κ. Ερογλου, ο οποίος έχει τις απόψεις του ενώ, όπως του ανέφερε, θα το συζητήσει και με την Τουρκία.

Ο κ. Ντάουνερ – όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα – ανέφερε ότι το θέμα των Βαρωσίων είναι ένα ξεχωριστό θέμα ενώ το καθήκον του είναι να προωθήσει μια συνολική λύση στο Κυπριακό.

“Αυτά είναι θέματα που οι Ελληνοκύπριοι σε πολλές ευκαιρίες εγείρουν είτε μαζί μας, με την ΕΕ και άλλους. Δεν έχουμε ένσταση να τα συζητούμε”, σημείωσε.
Σημείωσε ωστόσο ότι αυτά τα θέματα για τους Ελληνοκύπριους είναι μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα βοηθήσουν την διαπραγματευτική διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα