Χωρίς συμφωνία για τα μέτρα ο Βενιζέλος στο Eurogroup

08:07 9/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ελπίδα ότι και στις διαπραγματεύσεις των πολιτικών αρχηγών αλλά και στο σημερινό Eurogroup θα υπάρξει τελικώς μια θετική απόφαση για το νέο πρόγραμμα δανειακής στήριξης από το οποίο εξαρτάται η ολοκλήρωση ή μη του PSI και το αν η χώρα μας θα παραμείνει στην ευρωζώνη η όχι, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά το ολονύχτιο θρίλερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 6 το πρωί ο κύριος Βενιζέλος

μίλησε και πάλι για τις ευθύνες όλων όσοι εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση-σταθμό για τη χώρα μας. Έκανε λόγο για ώρα ευθύνης όλων και χαρακτηριστικά τόνισε: «Πρέπει να βλέπουμε τους Έλληνες κατάματα».

Ο υπουργός τόνισε ότι στη διαπραγμάτευση των αρχηγών απομένουν ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν και εξαρτώνται από τη διάθεση όλων να επιλυθούν. Και δίνοντας το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και δη προς τον Αντώνη Σαμαρά τόνισε πως όλοι πρέπει να συναισθανθούν τις ευθύνες τους, «ιδίως όταν φιλοδοξούν να παίξουν ρόλο στη διακυβέρνηση του τόπου».

«Φεύγω σε λίγη ώρα για τις Βρυξέλλες, με την ελπίδα να διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup και να ληφθεί μια θετική απόφαση για το νέο πρόγραμμα», κατέληξε.

Ο υπουργός Οικονομικών μεταβαίνει σε λίγη ώρα στις Βρυξέλλες χωρίς τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στις βαλίτσες του.

«Τράτο» δεκαπέντε ημερών έδωσε ηΤρόικα στην Ελληνική κυβέρνηση να της πει επακριβώς πού θα βρει τα 625 εκατ. ευρώ που λείπουν για να κλείσει το νέο πρόγραμμα και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμείευση της δόσης-μαμούθ των 89 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μετείχαν στη σύσκεψη , τα 300 εκατομμύρια θα βρεθούν από περικοπές σε συντάξεις και τα υπόλοιπα 325 εκατ. ευρω από άλλα μέτρα που θα καθοριστούν τις προσεχείς ημέρες, με τα σενάρια να παραμένουν ανοικτά για την τύχη των κυρίων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και άλλων μέτρων που θα επιλεγούν.

Νέα σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν προβλέπεται πλέον να διεξαχθεί.

Στη μαραθώνια συνάντηση με την Τρόικα όμως ο Λουκάς Παπαδήμος είχε διαρκείς επικοινωνίες με ευρωπαίους ηγέτες ενώ ήταν σε ανοιχτή γραμμή και με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Οικονομικών θα επιδιώξει να κλείσει σήμερα η διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους ομολόγους του.

Ερωτηματικό παραμένει πάντως η στάση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικα. Όλο το βράδυ προσπαθούσαν να επιλύσουν διαφορές Παπανδρέου-Σαμαρά.Δεν θα έχουν συνάντηση με πολιτικούς αρχηγούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα