Χωρίς ρεύμα και σχολεία στα κατεχόμενα

13:50 23/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Προβλήματα προκαλεί στα κατεχόμενα η διακοπή ρεύματος σε όσους χρωστούν, την οποία για τρίτη ημέρα συνεχίζει η «αρχή ηλεκτρισμού».

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της “Χαλκίν Σεσί” η «αρχή» προχώρησε χτες στη διακοπή της παροχής και σε 10 περίπου σχολεία στην ευρύτερη περιοχή της κατεχόμενης Λευκωσίας με αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν μάθημα έξω στον κήπο. Δημοσιεύει μάλιστα φωτογραφία από

το δημοτικό της Μιας Μηλιάς, όπου μαθητές και δάσκαλοι έβγαλαν θρανία και έδρανα έξω στον κήπο γιατί είχε πιο πολύ ζέστη από ό,τι στις αίθουσες.

Αναφέρεται ωστόσο ότι λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος δεν δούλευαν τα καζανάκια στις τουαλέτες των σχολείων με αποτέλεσμα να προκληθεί πρόβλημα υγιεινής. Οι γονείς αντέδρασαν έντονα στο τι συνέβη, προστίθεται. Ο διευθυντής του σχολείου στη Μια Μηλιά δήλωσε πάντως στην εφημερίδα ότι δεν γνωρίζουν πόσο είναι το ποσό του χρέους προς την «αρχή» ηλεκτρισμού μιας και τους λογαριασμούς ρεύματος των σχολείων πληρώνει το «υπουργείο» παιδείας. Τόνισε ότι το πρόβλημα με την έλλειψη νερού το έλυσαν προσωρινά με την μεταφορά με φορτηγά του «δήμου» Λευκωσίας, αλλά χαρακτήρισε την διακοπή του ρεύματος στα σχολεία απαράδεκτη.

Στην ίδια εφημερίδα αναφέρεται ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες και λόγω της διακοπής στην παροχή ρεύματος, στα ταμεία της «αρχής» ηλεκτρισμού έχουν εισρεύσει 10 εκ ΤΛ (3, 33 εκ ευρώ περίπου). Χτες κάποιοι έσπευσαν να κάνουν διακανονισμό με δόσεις για την αποπληρωμή. Χτες επίσης, η «αρχή» έδωσε στη δημοσιότητα τα υποστατικά, οργανισμούς κτλ στους οποίους έκοψε το ρεύμα και το ποσό που χρωστούσαν. Από τον κατάλογο είναι φανερό ότι τα περισσότερα χρωστούν «δήμοι», και υποσταθμοί άρδευσης και ύδρευσης.

Ο «υπουργός» τροφίμων, γεωργίας και ενέργειας, Ονέρ Σενάρογλου ανακοίνωσε χθες ότι σε «κρατικά» ιδρύματα και φορείς, καθώς και στους «δήμους» δίδεται περιθώριο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για να κάνουν διακανονισμούς αποπληρωμής των χρεών τους.

Δεδομένου αυτού, φαίνεται πως το κεντρικό κτίριο του παράνομου Μπαϊράκ επανασυνδέθηκε χθες με το ηλεκτρικό ρεύμα και αποκαταστάθηκε το σήμα ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών που χρησιμοποιούσαν τις δικές του εγκαταστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα