Χωρίς εκπλήξεις η πρώτη μέρα των συνομιλιών

10:05 31/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ελληνοκυπριακή πηγή χαρακτήρισε ακριβή τα περισσότερα από τα στοιχεία που ανέφερε στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών της πρώτης μέρας, ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Είπε ότι η πλευρά μας διατύπωσε ευθαρσώς τις θέσεις της, αλλά και τις εκτιμήσεις της για την πορεία των συνομιλιών. Τα υπόλοιπα και αν θα πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία, θα ξεκαθαριστούν στη διαπραγμάτευση, παρουσία και του γενικού γραμματέα, μετά τις 3 το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι δηλώσεις Ντάουνερ έλαβαν χώρα στο ίδιο σημείο που νωρίτερα

το πρωί είχαν εμφανιστεί για την αναμνηστική φωτογραφία ο γενικός γραμματέας και οι δύο ηγέτες και έγιναν παρουσία μελών των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο πλευρών.
Σε σχέση με την σημερινή μέρα και μέχρι την άφιξη του Μπαν Γκι -μουν στο Greentree, είπε ότι οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες θα διεξαχθούν το πιθανότερο μεταξύ των συνεργατών του γενικού γραμματέα και των αντιπροσώπων των δύο ηγετών, ενώ θα συνεχιστούν και οι επαφές των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ με τους εμπειρογνώμονες της κάθε πλευράς.

Να σημειωθεί τέλος πως συνεργάτης του κ.Έρογλου ο οποίος ενημέρωνε τους Τούρκους δημοσιογράφους μετά τη λήξη των δηλώσεων Ντάουνερ, έλεγε – σύμφωνα με τους δημοσιογράφους – ότι δεν ηγέρθη ακόμη από τον κ. Έρογλου το ζήτημα των ερευνών φυσικού αερίου που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα