Χιλιάδες κενές θέσεις στα “πανεπιστήμια” στα κατεχόμενα

12:05 13/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Σημαντική απώλεια εσόδων για το ψευδοκράτος θεωρείται το γεγονός ότι 12.303 θέσεις παραμένουν κενές στα «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο.

Πρυτάνεις και εκπρόσωποι των «πανεπιστημίων», μιλώντας στην εφημερίδα Κύπρος απέδωσαν το γεγονός σε δύο κύριους λόγους. Ο πρώτος είναι τα αρνητικά (δυσφημιστικά) δημοσιεύματα που θεωρούν ότι σκόπιμα γράφει ο τουρκικός Τύπος εναντίον του ψευδοκράτους την περίοδο κατά την οποία γίνονται οι εγγραφές. Ο τουρκικός Τύπος δημοσιεύει αβάσιμα και άδικα σχόλια

τόσο για τη ”χώρα” γενικά, όσο και για τα εκπαιδευτικά της ιδρύματα, προστίθεται. Πέρυσι, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, είχε γραφθεί ότι τα «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα πουλούν πτυχία.

Ο δεύτερος λόγος είναι η παραχώρηση από τα «πανεπιστήμια», πρόσθετου αριθμού θέσεων πέραν της δυναμικότητας τους.

Οι εκπρόσωποι των «πανεπιστημίων» αναφέρουν ως επιπρόσθετους δευτερεύοντες λόγους για τη μη πλήρωση των θέσεων, τη μείωση της αξίας της τουρκικής λίρας έναντι του ξένου συναλλάγματος, την αύξηση του αριθμού των «πανεπιστημίων» στην Τουρκία, καθώς και τη μη εξεύρεση εργασίας από τους απόφοιτους των «πανεπιστημίων» των κατεχομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα