Χιλιάδες γυναίκες πεθαίνουν από επιπλοκές κατά τη διάρκεια ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης

12:03 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Περισσότερες από 600.000 γυναίκες, στην πλειονότητά τους νέες, πεθαίνουν κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο από επιπλοκές κατά τη διάρκεια, την έκτρωση ή τον τοκετό μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης!

Μάλιστα, οι μισές απ’ αυτές τις γυναίκες, δηλαδή 300.000, θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, αν γνώριζαν για τους τρόπους αντισύλληψης ή έπαιρναν μέτρα αντισύλληψης.

«Δυστυχώς, ο ”φόρος”- σε γυναικείες ζωές – που πληρώνει κάθε χρόνο η ανθρωπότητα για την εποχή μας είναι απίστευτα πολύ μεγάλος» αναφέρει ο διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας,

επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας κ. Στέφανος Χανδακάς, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αντισύλληψης (Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου).

Σύμφωνα με τον διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Αθήνας, η κατάσταση θα πρέπει να ανατραπεί. «Δεν είναι δυνατόν, στην εποχή της πληροφορικής και της αστραπιαίας εξάπλωσης των μέσων επικοινωνίας, εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας να αγνοούν τι είναι η αντισύλληψη» τονίζει ο κ. Χανδακάς.

Στοιχεία του ΟΗΕ δείχνουν πως 75.000.000 κυήσεις παγκοσμίως είναι ανεπιθύμητες κάθε χρόνο και από αυτές τα 45.000.000 καταλήγουν σε άμβλωση και περίπου 20.000.000 από αυτές γίνονται κάτω από μη ασφαλείς συνθήκες…..

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα