Χαιρετίζει την συμφωνία ο Πρόεδρος του ΕΚ σημειώνοντας ότι η περίπτωση της Κύπρου προσφέρει μαθήματα

17:06 25/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η περίπτωση της Κύπρου προσφέρει μαθήματα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου (ΕΚ), Μάρτιν Σούλτζ εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συμφωνία με το Eurogroup θα πρέπει να επιτρέψει στα δημόσια οικονομικά και στην οικονομία της Κύπρου να εισέλθουν σε μια βιώσιμη πορεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Σούλτζ χαιρέτισε την συμφωνία, “αν και οι λεπτομέρειες πρέπει να εξεταστούν

πλήρως. Μας έφερε πίσω από το χείλος του γκρεμού. Αυτή η συμφωνία θα πρέπει να επιτρέψει στα δημόσια οικονομικά και στην οικονομία της Κύπρου να εισέλθουν σε μια βιώσιμη πορεία”. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, σημείωσε, το ότι οι μικροί καταθέτες θα προστατευτούν. Χαιρετίζω το γεγονός ότι η συμφωνία λαμβάνει υπόψη το ξεκάθαρο κάλεσμα του ΕΚ ότι οι καταθέσεις κάτω των €100 000 πρέπει να εξαιρεθούν από κάθε φόρο.

Η Κύπρος, συνέχισε, απέφυγε την καταστροφή και την χρηματοοικονομική κατάρρευση και η ευρωζώνη απέφυγε περεταίρω αναταραχή. Ωστόσο, συνέχισε, η περίπτωση της Κύπρου προσφέρει μαθήματα: “Πρώτο, χρειαζόμαστε την άμεση εφαρμογή της τραπεζικής ένωσης. Δεύτερο, η περίπτωση της Κύπρου δείχνει ότι είναι πλέον καιρός να αντιμετωπιστεί ο φορολογικός συντονισμός. Τρίτο, η διαχείριση της περίπτωσης της Κύπρου δεν είναι τρόπος δράσης στην ΕΕ”. Οι διαπραγματεύσεις στερήθηκαν διαφάνειας, δημοκρατικού ελέγχου και έτυχαν κακής κοινοποίησης, κατέληξε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα