Χαιρετισμός του ΓΓ του ΑΚΕΛ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

09:34 11/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Χαιρετισμό στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ απεύθυνε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι η οικονομική κρίση είναι πλέον κοινός τόπος για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, αλλά το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς αντιμετωπίζουν,

εκτός από τα οικονομικά, και εθνικά προβλήματα.

Εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για το ενδεχόμενο η κρίση να επηρεάσει την πορεία του Κυπριακού, εκτιμώντας ότι η οικονομική εξάρτηση της Κύπρου από το Μνημόνιο, την καθιστά πιο ευάλωτη και αυτό θα έχει πολιτικές επιπτώσεις. Επανέλαβε ότι λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και συμπλήρωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αυτό οποιαδήποτε λύση.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι πληθαίνουν οι αναφορές στη δυνατότητα διασύνδεσης της πολιτικής λύσης και του φυσικού αερίου και πρόσθεσε ότι αν αυτό αποτελούσε κίνητρο για την Τουρκία τότε είναι μια «καλοδεχούμενη» διασύνδεση. Πρόσθεσε, όμως, ότι το ΑΚΕΛ φοβάται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα καταστήσει την Κύπρο όμηρο της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα