Αταλάϊ: Ενίσχυση των κατεχομένων

09:42 13/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Όπως και να πηγαίνουν οι διαπραγματεύσεις η Τουρκία θα συνεχίσει να ενισχύει το ψευδοκράτος, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της χώρας, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάϊ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μιλώντας σε συνεδρία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης και αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του ψευδοκράτους, ο κ. Αταλάϊ είπε ότι στα κατεχόμενα βρίσκεται μια αρμόδια επιτροπή βοήθειας (στην τουρκική «πρεσβεία») που εργάζεται ώστε τα κονδύλια από την Τουρκία να επενδύονται όπου είναι πιο ωφέλιμο. Μίλησε για μεγάλη ανάπτυξη της οικονομίας

του ψευδοκράτους.

«Οι δρόμοι έγιναν διπλής κατεύθυνσης. Τρία στάδια του υδατικού έργου (μεταφοράς νερού από Τουρκία) έχουν δημοπρατηθεί. Είναι ένα έργο που θα ανταποκριθεί στις υδατικές ανάγκες του νησιού στο μέλλον. Σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε και ηλεκτρισμό εκεί. Υπάρχει ένα πρόβλημα ενέργειας». Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, εργάζονται σε ένα πολυδιάστατο οικονομικό πρόγραμμα.

Ο Τούρκος αξιωματούχος αναφέρθηκε και στις συντεχνίες στα κατεχόμενα. «Οι συντεχνίες είναι ένα δημοκρατικό πράγμα δηλαδή. Οι ιδιωτικοποιήσεις όμως θα είναι μια ανακούφιση ως προς αυτό».

Το κατά κεφαλήν εισόδημα αυτή τη στιγμή στα κατεχόμενα, σημείωσε, είναι 15.000 δολάρια, η ποιότητα ζωής είναι πολύ ψηλή, ενώ 47.000 φοιτητές σπουδάζουν στα «πανεπιστήμια». Η οικονομική ζωή στη βόρεια Κύπρο πάει πολύ καλά επίσης, κατά τον ίδιο.

«Εμείς σκεφτόμαστε ως εξής: είτε έτσι καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις, είτε αλλιώς, κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας εκεί, οι αξίες μας είναι ξεκάθαρες. Υποστηρίζουμε μια διζωνική δομή με ίσα δικαιώματα. Είμαστε κοντά σε μια τέτοια λύση, αλλά η ε/κ πλευρά παίζει με το χρόνο. Τώρα έδωσαν και μια Προεδρία, την οποία δεν μπορούν να διαχειριστούν. Όπως και να πάνε αυτές οι διαπραγματεύσεις, εμείς θα συνεχίσουν να ενδυναμώνουμε την βόρεια Κύπρο. Αντί όπως παλιά που πήγαιναν από την τ/κ πλευρά στην ε/κ για ψώνια, τώρα πηγαίνουν από την ε/κ στην τ/κ πλευρά» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα