Άρχισε η μελέτη του ενδεχόμενου αναβάθμισης του εμπορικού κέντρου της Πάφου

13:28 22/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εθελοντές καταστηματάρχες και τεχνοκράτες του Δήμου στο πλαίσιο ομάδας που αναμένεται να συστήσουν, θα επιχειρήσουν να «ανοίξουν» τις πόρτες του εμπορικού κέντρου της Πάφου που σήμερα αργοπεθαίνει . Η σύσταση της ομάδας αποτελεί προϊόν πορίσματος στο οποίο είχε καταλήξει το εργαστήρι επιχειρηματικότητας και πολιτισμού του Πάφος 2017.

Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, σε συνάντηση με την επιτροπή για την αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου της Πάφου έδωσε το πράσινο φώς και δεσμεύτηκε να στηρίξει την προσπάθεια. Ο κ. Βέργας δήλωσε στο ΚΥΠΕ

ότι η εισήγηση του που μελετάται βρήκε ανταπόκριση από τους επηρεαζόμενους της περιοχής σε μια προσπάθεια να αναβαθμιστεί το κέντρο.

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής αναζωογόνησης του εμπορικού κέντρου της Πάφου Κυριάκος Κυριάκου ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνάντησης με τον δήμαρχο Πάφου τέθηκε προς συζήτηση η απόρριψη της εκτέλεσης εκ μέρους της κυβέρνησης των ώριμων έργων των οποίων ήταν προγραμματισμένα για να ξεκινήσουν στο κέντρο της πόλης.

Μετά είπε, απ΄ αυτή την εξέλιξη, μελετούνται τρόποι αναβάθμισης της περιοχής.

Με βάση το πόρισμα στο οποίο κατέληξε το εργαστήρι επιχειρηματικότητας και πολιτισμού Πάφος 2017 θα έπρεπε να συγκροτηθεί πιο σύντομα μια λεγόμενη ομάδα η οποία θα απαρτίζεται από τεχνοκράτες του Δήμου και καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης αλλά και από κάποιους ειδικούς που έχουν να κάνουν με το λιανικό εμπόριο οι οποίοι θα «ανοίξουν» τις πόρτες του εμπορικού ιστορικού κέντρου της Πάφου.

Στόχος μας, είπε ο δήμαρχος Πάφου είναι να αναβαθμιστεί το κέντρο και προσελκύσει επισκέπτες.

Ο κ. Κυριάκου είπε πως θα πρέπει να δοθούν κίνητρα ώστε να προσελκυσθούν επιχειρηματίες και να δραστηριοποιηθούν στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα