Αποτέλεσμα προκλητικών μεθοδεύσεων Ντάουνερ η δήλωση ΓΓ θεωρεί το ΕΥΡΩΚΟ

20:05 2/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αποτέλεσμα προκλητικών μεθοδεύσεων του Αλεξάντερ Ντάουνερ θεωρεί το ΕΥΡΩΚΟ τη χτεσινή δήλωση του Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, προσθέτοντας ότι στόχος του κ. Ντάουνερ αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι η επιβολή έστω και άτυπα χρονοδιαγράμματος στην έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλης Γεωργάλλας ανέφερε ότι ο Αυστραλός διπλωμάτης αγνοεί προκλητικά τις προϋποθέσεις που θέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για την επανέναρξη των συνομιλιών και εργάζεται στο παρασκήνιο για να πιέσει την πλευρά μας για να αποδεχτεί έναρξη άρον άρον των διαπραγματεύσεων.

«Το κυπριακό δεν αντέχει άλλη αποτυχία. Αυτή τη φορά δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κ. Ντάουνερ να μας εγκλωβίσει σε μια διαδικασία η οποία θα είναι από την αρχή καταδικασμένη σε αποτυχία».

Η πλευρά μας, είπε, πρέπει να παραμείνει σταθερή στη θέση ότι οι συνομιλίες για το κυπριακό θα επαναρχίσουν εφόσον διαμορφωθούν συγκεκριμένες συνθήκες, συγκεκριμένο πλαίσιο και εφόσον η Τουρκία αποδείξει ότι αυτή τη φορά έχει την καλή θέληση να επιλύσει το πρόβλημα

Ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας

——————————————————-

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ ανέφερε επίσης ότι η ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας χωρίς κρατική στήριξη, όπως και της Alfa Bank, αποτελούν μια όαση ελπίδας μέσα στην πολύμηνη έρημο της αβεβαιότητα και της ανασφάλειας που υπάρχει στην τραπεζική αγορά της Κύπρου.

Η σταθεροποίηση των δύο τραπεζών θα συμβάλει στη γρήγορη σταθεροποίηση ολόκληρης της τραπεζικής αγοράς του τόπου, πρόσθεσε λέγοντας ότι η αποκατάσταση των τραπεζικών εργασιών και η άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων τουλάχιστον στο εσωτερικό θα οδηγήσουν σε ενίσχυση της ρευστότητα στην αγορά και αυτό θα είναι λυτρωτικό για τις επιχειρήσεις ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα