Αποστολή στις Φιλιππίνες μελετούν οι Εθελοντές Γιατροί Κύπρου

14:09 14/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Οργάνωση Εθελοντές Γιατροί Κύπρος μελετά το ενδεχόμενο να μεταβεί στις Φιλιππίνες προκειμένου να προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα θύματα του τυφώνα Χαϊγιάν που έπληξε τη χώρα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Οργάνωσης Ανδρούλα Αγρότου.

Η κ. Αγρότου είπε ότι «είναι ένα θέμα που συζητάμε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης» και ότι σύντομα θα λάβουν μια τελική απόφαση.
Είπε, επίσης, ότι για το σκοπό αυτό

η Οργάνωση βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση μιας αποστολής στις Φιλιππίνες, προσθέτοντας ότι η Οργάνωση βρίσκεται στο στάδιο που επεξεργάζεται κάποιες εισηγήσεις.
Σκοπός, πρόσθεσε, θα είναι να βοηθήσουμε όπως μπορούμε, κυρίως με την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Η κ. Αγρότου είπε το γεγονός ότι οι Φιλιππίνες βρίσκονται πολύ μακριά καθιστά το κόστος της αποστολής αρκετά υψηλό, λαμβάνοντας υπόψη τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες της Οργάνωσης.
Ανέφερε, τέλος, ότι αυτό τον καιρό, η Οργάνωση έχει επικεντρώσει όλες τις προσπάθειες της στην παροχή βοήθεια προς τους Κύπριους που έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέσω της λειτουργίας των κοινωνικών ιατρείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα