Απολογία από Ν. Αναστασιάδη για το θεσμό του ΔΚΤ ζητά το ΑΚΕΛ

18:51 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρει πως η Κεντρική Τράπεζα απάντησε με ιδιαίτερα πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο στις αφοριστικές κατηγορίες που με τόση ευκολία της εξαπολύουν όλοι όσοι θέλουν να συγκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους για το χειρότερο οικονομικό έγκλημα σε βάρος της πατρίδας μας.

“Αναμένουμε την απολογία του κ. Αναστασιάδη μετά την αποκατάσταση

της αλήθειας από την Κεντρική Τράπεζα. Αναμένουμε επίσης την απολογία του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος, δια των εκπροσώπων του, συνεχίζει να επαναλαμβάνει την ύβρη κατά του ανεξάρτητου θεσμού του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ότι δήθεν σκόπιμα ανέβασε το ύψος του ποσού ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών”, προσθέτει.

Με δεδομένο ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να απαιτηθούν από τους τροϊκανούς ιδιωτικοποιήσεις και λιτότητα, αναφέρει, μόνο όσοι είναι ομοϊδεάτες της τρόικας ενδεχομένως θα αποζητούσαν κάτι τέτοιο.

“Δεν έχουμε βεβαίως ψευδαισθήσεις. Καμιά απολογία δεν θα υπάρξει από τον κ. Αναστασιάδη. Η στοχοποίηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας από τον κ. Αναστασιάδη και το τραπεζικό κατεστημένο μόνο τυχαία δεν είναι. Ο κ. Αναστασιάδης επιδιώκει τη συγκάλυψη των υπευθύνων του μεγαλύτερου οικονομικού εγκλήματος που έγινε ποτέ στην Κύπρο, το οποίο μας οδήγησε στο μνημονιακό ζυγό”, προσθέτει.

«Ο κ. Αναστασιάδης μάλιστα», συμπληρώνει στη γραπτή δήλωση του ο κ. Λουκαΐδης, «έφτασε μέχρι και το σημείο να απειλήσει με τιμωρία το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας επειδή αυτός είχε την αποφασιστικότητα να ορίσει τον οίκο Alvarez & Marsal για να διεξάγει έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό το οικονομικό έγκλημα.

“Οι πολίτες κατά συνέπεια πρέπει να γνωρίζουν ότι εκλογή Αναστασιάδη θα σημαίνει και κουκούλωμα αυτού του οικονομικού εγκλήματος από το οποίο δυσπραγεί ο κυπριακός λαός”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα