Αποκτά δυναμική η ανάπτυξη της κινέζικης οικονομίας

10:16 23/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών ανήλθε το Σεπτέμβριο η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, ένα επιπλέον σημάδι ότι η ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αποκτά δυναμική στη βελτίωση της ζήτησης.

Ο προκαταρτικός Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών του βρετανικού τραπεζικού κολοσσού HSBC ( PMI) ανήλθε το Σεπτέμβριο στο 51,2, στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο, όταν είχε διαμορφωθεί στο 51,6, αναφέρει σε ανακοίνωση η HSBC.

Το αποτέλεσμα

ήταν υψηλότερο από τα τελικά στοιχεία του περασμένου μήνα, το 50,1, το οποίο βελτίωσε το χαμηλότερο επίπεδο 11 μηνών, το 47,7 που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο και παράλληλα τερμάτισε μια τρίμηνη συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την τράπεζα.

Ο δείκτης καταγράφει τη δραστηριότητα στα εργοστάσια και εργαστήρια της Κίνας και καταδεικνύει την υγεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Όταν ο δείκτης βρίσκεται πάνω από το 50 σημαίνει ότι ο τομέας αναπτύσσεται.

Τα στοιχεία Σεπτεμβρίου καταδεικνύουν ότι εδραιώνεται η συνεχιζόμενη βελτίωση της ανάπτυξης στην Κίνα από τη στήριξη της “ταυτόχρονης βελτίωσης» στην εξωτερική και εγχώρια ζήτηση, σημειώνει σε ανακοίνωση ο οικονομολόγος της HSBC Qu Hongbin.

Οικονομολόγοι της Bank of America Merrill Lynch αναφέρουν ότι με δεδομένη την ενίσχυση της ανάκαμψης, η Κίνα αναμένεται να επιτύχει το στόχο της ανάπτυξης του 7,5% για το τρέχον έτος.

Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους είχαν αυξηθεί οι ανησυχίες για την κινέζικη οικονομία, μετά τη μη υλοποίηση της αναμενόμενης ανάπτυξης του 7,7% που είχε σημειωθεί το προηγούμενο έτος και ήταν η χειρότερη ετήσια επίδοση της κινέζικης οικονομίας στα τελευταία 13 χρόνια.

Η ανάπτυξη ανήλθε στο 7,7% τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους και επιβραδύνθηκε στο 7,5% στην περίοδο Απριλίου – Ιουνίου, αλλά πρόσφατα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών εξαγωγών και της βιομηχανικής παραγωγής, παραπέμπουν σε μια ανανεωμένη δυναμική της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα