Απογοητευτικά αποτελέσματα για τον χειμερινό τουρισμό

09:30 1/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απογοητευτικά είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα αναφορικά με τον χειμερινό τουρισμό της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου, αφού μόνο 22 ξενοδοχειακές μονάδες θα παραμείνουν ανοιχτές για το χειμώνα, με αποτέλεσμα η τοπική Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής να λαμβάνει μέτρα για προσέλκυση χειμερινού τουρισμού.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου, Λάκης Αβρααμίδης «δυστυχώς για φέτος το χειμώνα ο τουρισμός θα βρίσκεται σε

πολύ χαμηλά επίπεδα αφού η αγορά της Ρωσίας παραμένει ακόμη κλειστή λόγω της άρνησης της Ρωσίας για απευθείας πτήσεις προς την Κύπρο, κάτι το οποίο θα εξασφάλιζε ένα «χρυσό χειμώνα» για το νησί μας και πιο συγκεκριμένα για την επαρχία Αμμοχώστου».

Πρόσθεσε ότι «με την έναρξη της χειμερινής τουριστικής περιόδου, η οποία ξεκινά από τον Νοέμβριο και διαρκεί μέχρι τον Μάρτιο, θα παραμείνουν ανοιχτές μόνο 22 ξενοδοχειακές μονάδες που ουσιαστικά θα καλύψουν την διαμονή των ξένων τουριστών που θα επιλέξουν την περιοχή μας για να περάσουν τις διακοπές τους».

Εξήγησε ότι «ο αριθμός των 22 ξενοδοχειακών μονάδων που θα παραμείνουν ανοιχτές σε Αγία Νάπα, Πρωταρά και Παραλίμνι δεν είναι ικανοποιητικός. Προβλέπουμε ότι και ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος για τον τουρισμό λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη και το γεγονός ότι δεν έχει επιτευχθεί φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από τη Ρωσία και ειδικότερα τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα