Αποχωρεί από την Προεδρία της ΕΤΥΚ ο Λ. Χατζηκωστής

15:34 12/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΤΥΚ, ανακηρύχθηκε σήμερα ο Λοϊζος Χατζηκωστής, ο οποίος δήλωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του Προέδρου της ΕΤΥΚ κατά τη διάρκεια του 46ου Παγκύπριου Τακτικού Συνεδρίου της οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΕΤΥΚ στη Λευκωσία.

Στην ομιλία του, ο κ. Χατζηκωστής είπε πάρ’ όλο που είναι εκλελεγμένος Πρόεδρος – Γραμματέας με θητεία μέχρι το 2018 επιθυμεί, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή της ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης ΕΤΥΚ

– ΚΕΣΤ να αποχωρήσει από την ηγεσία και να παραχωρήσει τη θέση αυτή σε νέους ανθρώπους και γενικά στη νέα γενιά. Πιστεύει, είπε, ότι σήμερα είναι ο καταλληλότερος χρόνος για να παραδώσει τη σκυτάλη γι’ αυτό σήμερα είναι η τελευταία φορά που μιλά σαν ηγέτης της ΕΤΥΚ από το Συνέδριο.

Στην ομιλία του ο κ. Χατζηκωστής έκανε αναφορά στα γεγονότα που συνόδευσαν την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας γενικότερα, τονίζοντας ότι πρώτο μέλημα της ΕΤΥΚ ήταν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλου του προσωπικού της Λαϊκής και των άλλων Τραπεζών γεγονός το οποίο και επιτεύχθηκε μέσα από τα σχέδια πρόωρης αφυπηρετήσης.

Έκανε αναφορά στη συμφωνία που υπογράφηκε με την CNP η οποία ουσιαστικά ήταν η βάση στην οποία πορεύτηκαν οι διαπραγματεύσεις και η κατάληξη για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης 2014 – 2016 με τον Κυπριακό Εργοδοτικό Σύνδεσμο Τραπεζών.

Μίλησε επίσης για τις μειώσεις μισθών, που περιορίστηκαν σε λογικά επίπεδα, επίπεδα καθώς και την κατοχύρωση του 65ο ορίου ηλικίας αφυπηρέτησης και τη δημιουργία του ταμείου αλληλεγγύης.
Αναφορά έκανε και στις μειώσεις μισθών των υπαλλήλων της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας όπου αυθαίρετα, είπε, η Κυβέρνηση με διάταγμα επέβαλε τις μειώσεις και για τη Διοίκηση της Συνεργατικής που αρνήθηκε να διαπραγματευτεί με την ΕΤΥΚ.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο υπερβολικό κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου του 47.5% των Ταμείων Προνοίας και των καταθέσεων και τη διαφύλαξη αυτών των λεφτών.
Ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ έκανε αναφορά σε μία νέα επιτυχία της οργάνωσης την ίδρυση από κοινού με την ΟΤΟΕ του Διατραπεζικού Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο οποίο συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο με τρία άτομα. Ανέφερε ότι το ΔΙΚΕΤΕ θα πάρει μέσα από το ΕΣΠΑ ευρωπαϊκά προγράμματα και μέρος από αυτό θα αξιοποιηθεί με προγράμματα στην Κύπρο και τα οποία η ΕΤΥΚ θα τα αξιοποιήσει για την επαναδραστηριοποίηση των τραπεζικών που έφυγαν από τις Τράπεζες.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου εγκρίθηκε η οικονομική έκθεση της ΕΤΥΚ. Έγιναν επίσης καταστατικές αλλαγές ενώ αποφασίσθηκε νέα εισφορά στο Απεργιακό Ταμείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα