Από το Λονδίνο ο Μ. Καρογιάν διαμήνυσε ότι η Κύπρος χρειάζεται Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και σωτηρίας

12:32 27/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν κάλεσε τον κόσμο του ΔΗΚΟ και γενικά όλους τους συμπατριώτες μας να δώσουν με την ψήφο τους στις προεδρικές εκλογές του Φεβράρη τη δυνατότητα στην Κύπρο να στηριχθεί σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας

και εθνικής σωτηρίας ώστε να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τα κρίσιμα προβλήματα και τους σοβαρούς κινδύνους που την απειλούν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, το μήνυμα του κ. Καρογιάν περιέχεται στο έντυπο πρόγραμμα της η χοροεσπερίδα του ΔΗΚΟ Αγγλίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου και την οποία παριστάμενοι χαιρέτισαν ο κ. Καρογιάν και ο υποψήφιος για την προεδρία Νίκος Αναστασιάδης.

«Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και οι σοβαροί κίνδυνοι που την απειλούν υπαγορεύουν την ανάγκη για εθνική συνεννόηση, εθνική συστράτευση και κοινωνική συναίνεση» ανέφερε στο μήνυμα του ο κ. Καρογιάν προσθέτοντας ότι είναι «η ώρα ενός εθνικού σχεδίου έκτακτης δράσης που να αντιμετωπίζει τα κρίσιμα προβλήματα που έχουν οδηγήσει την Κύπρο και το λαό της σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Προσθέτει ότι «το ΔΗΚΟ με τη συμφωνία συνεργασίας στις προεδρικές εκλογές του Φεβράρη με το ΔΗΣΥ και άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις με υποψήφιο τον κ. Νίκο Αναστασιάδη επιδιώκει να συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών για μια ευρύτερη πολιτική συνεννόηση και συναντίληψη που θα δώσουν στην Κύπρο μια Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και ένα ευρύτερο, ισχυρό και πολιτικά αξιόπιστο συνασπισμό εξουσίας που να μπορέσει να διαχειριστεί αποτελεσματικά και προς όφελος του τόπου και του λαού τα κρίσιμα προβλήματα της εποχής».

Ο κ. Καρογιάν διατυπώνει επίσης τη θέση ότι «στη βάση του πλαισίου αρχών και του προγράμματος διακυβέρνησης που έχουμε συνομολογήσει με το ΔΗΣΥ ανοίγει μια νέα εποχή για τον τόπο γιατί δημιουργούνται συνθήκες πολιτικών συνεργασιών και ανοίγει παράλληλα ο δρόμος για ένα νέο μοντέλο συλλογικής διακυβέρνησης».

Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ καταλήγει αναφέροντας ότι «η δέσμευση του υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι θα τηρήσει μέχρι το τελευταίο ιώτα τα συμφωνηθέντα και η διαβεβαίωσή του ότι θα σχηματίσει Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας αποτελούν εχέγγυα για μια επωφελή για τον τόπο και το λαό μας νέα διακυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα