Από την Τετάρτη είχε ειδοποιηθεί το ΓΕΕΦ ότι τα κοντέινερ έπρεπε να απομακρυνθούν !Δείτε τα πρώτα αμοντάριστα πλάνα και εικόνες!

11:15 11/7/2011 - Πηγή: OnlyCY
Οι εικόνες στην περιοχή ειναι τραγικές. Πυροσβέστες και διασώστες λένε πως μαζεύουν χέρια και πόδια από τα δέντρα και πως αυτά που βλέπουν δεν μπορούν να τα περιγράψουν από το σοκ. Οι καταστροφές είναι τεράστιες. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι το σκηνικό τους θυμίζει βομβαρδισμούς από την εισβολή το 1974.Στην περιοχή εξακολουθεί να αναδύεται έντονη μυρωδιά καμένου και η ορατότητα είναι ακόμη χαμηλή λόγω του σύννεφου καπνού που υπάρχει.Από τα νοσοκομεία της Κύπρου κάνουν
έκκληση για αίμα όλων των ομάδων. Στο σημείο μεταβαίνει και ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους ενώ τα πτώματα μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει η αναγνώριση τους. Μεταξύ των νεκρών είναι 5 πυροσβέστες, 4 αξιωματικοί του στρατού ενώ τα υπόλοιπα θύματα μάλλον είναι ναύτες που υπηρετούσαν στην βάση.H Εθνική Οδός Λευκωσίας – Λεμεσού έχει επίσης γεμίσει καπνούς και αντικείμενα που εκτοξεύθηκαν από τη ναυτική βάση αν και δεν βρίσκεται κοντα.Κάτι παραπάνω από δραματική είναι η περιγραφή στην τηλεόραση του Σκάι του κοινοτάρχη του χωριού Ψεματισμένος που βρίσκεται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τη βάση. Δείτε τις πρώτες εικόνες:Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και ακούστηκε ακόμη και στην πόλη της Λεμεσού και σε χωρία που βρίσκονται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων.“Νόμισα πως έβαλαν βόμβα στο σπίτι μου” λέει ο κ. Παπαχρήστου. “Βγήκα στο δρόμο και είδα ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Πενήντα σπίτια υπέστησαν ζημιές” Σκεφτείτε μόνο ότι το χωριό απέχει πέντε χιλιόμετρα από τη βάση. Στο χωριό Μαρί που είναι μόλις ένα χιλιόμετρο από τη βάση και οι πληροφορίες μιλούν ακόμη και για σπίτια που κατέρρευσαν.Ωστόσο σαν από θαύμα φαίνεται ότι στα χωριά δεν υπάρχουν νεκροί, αλλά αρκετοί τραυματίες. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Αρκεί για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της έκρηξης το γεγονός ότι κομμάτια σίδερο, ξύλα κ.α. έφτασαν ως την εθνική Λεμεσού-Λευκωσίας τουλάχιστον πέντε χιλιόμετρα μακριά, ενώ ολόκληρη η περιοχή είναι καλυμμένη από πυκνό καπνό.      
Keywords
Τυχαία Θέματα