Από Στυλιανίδη σε Χριστοδουλίδη η σκυτάλη, την άλλη βδομάδα

22:47 9/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα είναι ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, στη θέση του Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος έβαλε πλώρη για τις Βρυξέλλες.

Όπως έγραψε ξανά το onlycy ο νυν διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου θα αναλάβει το καίριο πόστο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και η αλλαγή σκυτάλης σύμφωνα με πληροφορίες του onlycy θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα, πιθανότατα την Μεγάλη Δευτέρα (14 Απριλίου).

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θεωρείται ένας από τους στενότερους και τους πλέον

έμπιστους συνεργάτες του Νίκου Αναστασιάδη και η “μετάθεση” του στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου πρέπει να θεωρείται δεδομένη και μη ανατρέψιμη.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πριν την μετάθεση του στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών (Γ. Κασουλίδη) ενώ διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου της Προεδρίας της Κύπρου στην ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Το όνομα του κ. Χριστοδουλίδη ακουγόταν πολύ έντονα για τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗΣΥ (Αβέρωφ Νεοφύτου) αλλά η “μεταφορά” του στην Πινδάρου ναυάγησε λόγω της σχετικής Νομοθεσίας, η οποία δεν επιτρέπει σε Δημόσιους Υπαλλήλους να είναι αξιωματούχοι κομμάτων.

Από την άλλη ο νυν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χ. Στυλιανίδης πρέπει να θεωρείται ότι τα επόμενα χρόνια θα έχει τη βάση του στις Βρυξέλλες, ασχέτως από την έκβαση των Ευρωεκλογών. Και αυτό διότι ο Χρήστος Στυλιανίδης είτε χάσει είτε κερδίσει έδρα στην Ευρωβουλή, αναμένεται ότι θα είναι ο εκλεκτός του Νίκου Αναστασιάδη για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισίον, θέση την οποία κατέχει σήμερα η Ανδρούλα Βασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα