Απαραίτητος ο φόρος ακινήτων δηλώνει ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ

19:29 4/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν υπάρχει νέος φόρος”, δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όσον αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων, κατά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από σημερινή συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ωστόσο ότι δεν ήταν αυτό το θέμα συζήτησης σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα

δεν πρόκειται για νέο φόρο, αλλά για προσπάθεια ενοποίησης όλων των φόρων που ίσχυαν μέχρι σήμερα σε έναν, χαρακτηρίζοντας τον απαραίτητο.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που περνάει σήμερα ο τόπος. Αλλά, επίσης, έχουμε συναίσθηση και των δυσκολιών του κόσμου. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μεταξύ όλων αυτών των στόχων», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αφορολόγητο στα 50.000 ευρώ και αν ισχύει, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι δεν είναι σε θέση να απαντήσει γιατί δεν υπάρχει καταληκτική απόφαση.

Όσον αφορά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών είπε ότι αφορούσε τα κόστη της ελληνικής βιομηχανίας σε σχέση με τα κόστη της ενέργειας στη βιομηχανία σε άλλες χώρες και το πώς θα μπορούσε να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα