Απάντηση στα μαγειρέματα θα δώσουν οι πολίτες δηλώνει ο Λιλλήκας

13:23 20/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη βεβαιότητα του ότι σε «όλα αυτά τα μαγειρέματα» την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες, εξέφρασε σε δηλώσεις του στην Πάφο ο Υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες δεν είναι αρνιά όπως κάποιοι νομίζουν».
Ο κ. Λιλλήκας, ο οποίος είχε κληθεί να σχολιάσει δημοσκόπηση του ΡΙΚ που τον φέρει να μην περνά στο δεύτερο γύρο των εκλογών, είπε ότι οι πολίτες δεν ακολουθούν πλέον

ούτε και πείθονται από δημοσκοπήσεις ατεκμηρίωτες. «Οι πολίτες γνωρίζουν την πραγματικότητα βιώνουν τα προβλήματα, οι πολίτες έχουν κρίση, έχουν οξύ κριτικό πνεύμα και θα δώσουν τις απαντήσεις τους με τη δική τους επιλογή και τη δική τους πολιτική δράση τον ερχόμενο Φεβρουάριο», πρόσθεσε.

Μελετούμε, συνέχισε, τις σοβαρές δημοσκοπήσεις, οι οποίες είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και δεν θέλουν να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες, ενώ δήλωσε ότι το Κρατικό Ραδιοφωνικό Ίδρυμα δεν θεώρησε σκόπιμο να μεταδώσει και να μεταφέρει στους πολίτες τη δήλωση την οποία είχε κάνει και αφορούσε τη δημοσκόπηση του ίδιου του Ιδρύματος, προσθέτοντας ότι το Επιτελείο του έστειλε στο ΡΙΚ σχετική επιστολή με σωρεία τεχνικών ερωτημάτων που είναι ανεξήγητα από πλευράς μεθοδολογίας και επιστημονικής εργασίας για αυτή τη δημοσκόπηση.
Η ίδια η Βουλή, πρόσθεσε, γνωρίζοντας ότι ενίοτε οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται και ως εργαλεία προπαγάνδας ψήφισε νόμο που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων, που θέλουν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Φαίνεται, συνέχισε, ότι κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη από σήμερα, τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του σχολίασε χθεσινή δήλωση του Τάκη Χατζηγεωργίου, εκπροσώπου Τύπου του υποψηφίου προέδρου Σταύρου Μαλά. «Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι επιβεβαίωσε αυτό που είχα δηλώσει πριν μερικούς μήνες και ο κ. Άντρος Κυπριανού επιχείρησε να με διαψεύσει. Είχα δηλώσει ότι κάποιοι με τις πολιτικές που εφαρμόζουν και ακολούθησαν και με τις επιλογές που έχουν κάνει για τις προεδρικές εκλογές στρώνουν το χαλί στον κ. Αναστασιάδη», είπε.
Χθες, πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας, «ο κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι, αν ο κ. Μαλάς μείνει εκτός δεύτερου γύρου, το ΑΚΕΛ δεν θα ψηφίσει ούτε Αναστασιάδη ούτε Λιλλήκα . Δεν νομίζω να χρειάζεται οποιαδήποτε ικανότητα ανάλυσης για να κατανοήσει κάποιος ότι μια τέτοια πολιτική απόφαση και με τέτοια πολιτικά μηνύματα της αποχής δηλαδή, ουσιαστικά όντως κάποιοι θέλουν να στρώσουν το χαλί στον κ. Αναστασιάδη» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κόσμος της Αριστεράς θα δώσει τη δική του απάντηση.

Ο κ. Λιλλήκας, που πραγματοποίησε επίσκεψη στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πάφο στο εμπορικό κέντρο της πόλης, ανέφερε πως οι εμπειρίες από την επίσκεψη και το διάλογο με τους καταστηματάρχες της Πάφου φέρνουν ξανά στην επιφάνεια την άμεση αναγκαιότητα να εξευρεθούν πρακτικοί τρόποι στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες βρίσκονται σε δεινή κατάσταση με αποτέλεσμα κατά μέσο όρο δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν τις εργ

Keywords
Τυχαία Θέματα