Απαντήσεις από αρμόδιους ζητά η ΠΑΣΥΚΙ, προειδοποιεί για απεργιακά μέτρα

19:44 21/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε κλιμακωτά απεργιακά μέτρα προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) σε μία εβδομάδα από σήμερα, αν δεν ικανοποιηθεί από τις απαντήσεις που θα λάβει από τους αρμόδιους.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Μάρω Κοντού, μετά τη Γενική Συνέλευση της συντεχνίας, «αποφασίσαμε ότι θα κατέλθουμε σε κλιμακωτά απεργιακά μέτρα αφού στείλουμε τα αιτήματά μας στο Υπουργείο Υγείας».

Εξήγησε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη οι κυβερνητικοί γιατροί συναντώνται

με αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας για την κατ’ αποκοπή αποζημίωση των γιατρών.

Ωστόσο, ανέφερε, «αιτήματά μας δεν είναι μόνο αυτά». Πρόσθεσε ότι τα αιτήματα των γιατρών αφορούν και τις βάρδιες στις Πρώτες Βοήθειες, το ωράριο των γιατρών που εργάζονται στα εξωτερικά ιατρεία, καθώς και οι εργασιακοί όροι που θα διέπουν τους έκτακτους γιατρούς που υπηρετούν 15μερα και 6μηνα.

«Αν δεν μας απαντήσουν ότι θα επιληφθούν (των θεμάτων), τότε θα κατεβούμε σε κλιμακωτά απεργιακά μετρά σε μια εβδομάδα από σήμερα», είπε η κ. Κοντού.

Κληθείσα να διευκρινίσει περαιτέρω, ανέφερε ότι οι γιατροί θα κατέλθουν πρώτα σε τετράωρη στάση εργασίας.

«Αν δεν έχουμε πάλι καμιά απάντηση θα προσφύγουμε σε άλλα μέτρα, είτε σε 24ωρη αποχή από την εργασία είτε αποχή από την υπερωριακή εργασία», πρόσθεσε.

Τέλος, η κ. Κοντού ανέφερε ότι κατά τη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκε παμψηφεί απόφαση «να διεκδικήσουμε τα εργασιακά μας δίκαια με δικηγόρο από τον εργοδότη μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα