Αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων συναντήθηκε με τον Λ. Παπαδήμο

17:11 6/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ο πλέον σταθερός και διαχρονικός σύμμαχος της Κύπρου «και πρέπει πραγματικά αυτό να το στηρίξουμε», δηλώνει η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου.

Η κ. Παναγιώτου μαζί με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα Α’ Σάββα Φιλίππου συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σε

δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η κ. Παναγιώτου είπε πως κατά τη συνάντηση εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στον Ελληνα Πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό.

«Πιστεύουμε ότι η Κύπρος πρέπει να σταθεί με όλες της τις δυνάμεις δίπλα στους αδελφούς Έλληνες για να ορθοποδήσουν σε σχέση με την οικονομία το συντομότερο δυνατό. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ο πλέον σταθερός και διαχρονικός σύμμαχος της Κύπρου και πρέπει πραγματικά αυτό να το στηρίξουμε. Επίσης έχουμε καταθέσει την άποψη ότι πρέπει να χαραχθεί μία ενιαία ενεργειακή στρατηγική από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες γειτονικές χώρες γιατί αυτή η στρατηγική μπορεί να αποτελέσει το πιο δυνατό εργαλείο για επίλυση του Κυπριακού και για την διεκδίκηση των δικαίων και των δικαιωμάτων του κυπριακού λαού», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Παναγιώτου είπε πως κατά τη συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις κυρίως για το Κυπριακό. «Ακουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις μας, προβληματίζεται και πιστεύουμε ότι αυτό θα έχει ένα θετικό αποτέλεσμα για μία κοινή στρατηγική και με την Ελλάδα όσο αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Η κ. Παναγιώτου είπε, παράλληλα, ότι κατά τη συνάντηση συζήτησαν και θέματα που έχουν να κάνουν με την ενέργεια και τους φυσικούς πόρους της Κύπρου.

«Υπάρχει συναντίληψη ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει μια σωστή διαχείριση των υδρογονανθράκων και για λόγους οικονομίας, αλλά και για λόγους εθνικούς και γεωπολιτικούς», κατέληξαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα