Αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ στα κατεχόμενα για την επέτειο του ψευδοκράτους

15:07 13/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι μακρές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό φθάνουν αυτές τις ημέρες στο τέλος τους, δήλωσε ο «πρόεδρος» της ψευδοβουλής, Χασάν Μποζέρ, ενημερώνοντας αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ, που έφθασε στα κατεχόμενα για την επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Μποζέρ είπε πως το ψευδοκράτος είναι η πατρίδα όλων των Τούρκων και πως η μεγαλύτερη γιορτή για τους Τ/κ είναι η 15η Νοεμβρίου.

Ο κύριος στόχος των Ε/κ, υποστήριξε, ήταν να προσαρτήσουν την Κύπρο στην Ελλάδα και τότε ήταν που η Τουρκία, χρησιμοποιώντας το φυσικό της – όπως είπε – δικαίωμα από τις συμφωνίες εγγυήσεως πραγματοποίησε την ειρηνευτική – κατά τον Χασάν Μποζέρ – επιχείρηση.

Εξαγγέλλοντας οι Ε/κ ότι είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες της Κύπρου, συνέχισε, και οι Τ/κ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ίδρυση του ψευδοκράτους. Από τότε, είπε, προσπαθούν να ενσωματωθούν στη διεθνή κοινότητα.

Ο κ. Μποζέρ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σχέσεις ψευδοκράτους – ΠΓΔΜ μπορούν να διευρυνθούν.

Από την πλευρά ο Βουλευτής του τουρκικού Δημοκρατικού κόμματος, Κενάν Χασίπ, αναφέρθηκε στην περίοδο του δημοψηφίσματος και σημείωσε ότι παρ’ ότι οι Τ/κ είπαν ναι στο σχέδιο Ανάν η ΕΕ δεν τους αποδέχθηκε. Παρόμοια προβλήματα, υποστήριξε, αντιμετωπίζει και η χώρα του με την Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα ετοιμότητα να προβούν σε νέα βήματα για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων στον τουρισμό και τον αθλητισμό μεταξύ ψευδοκράτους και ΠΓΔΜ.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Τουρκάλων Γυναικών ΠΓΔΜ, Σουζάν Μουσλί είχε συναντήσεις με γυναίκες «βουλευτές» της ψευδοβουλής που είναι και μέλη οργανώσεων της κοινωνίας και αναφέρθηκε στη δυνατότητα διοργάνωσης κοινών συμποσίων.

Keywords