Αντιπροσωπεία ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ συναντήθηκε με ΥΠΟΙΚ και Υπ. Εργασίας

17:35 24/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Νομοθεσία για τον καθορισμό της διαδικασίας που θα περιλαμβάνει τις μεθόδους αποκρατικοποιήσεων (αδειοδοτήσεις / συμπράξεις / μετοχές κ.λ.π.) ετοιμάζει η Κυβέρνηση, όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης αντιπροσωπεία της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, σε σημερινή συνάντηση τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, ο κ. Γεωργιάδης κατά τη συνάντηση ανέφερε, επίσης, ότι πριν την πραγματοποίηση τους θα παίρνονται αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο που θα εφαρμόζονται

μόνο με τη συναίνεση της Βουλής.

Το Νομοσχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία μονάδας αποκρατικοποιήσεων, υπηρεσιακές επιτροπές και μεταβατικές διατάξεις.

Η συνάντηση έγινε στην παρουσία της Υπουργού Εργασίας η οποία υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί κοινωνικός διάλογος. Στα πολύ σημαντικά ερωτήματα για τη διασφάλιση του καθεστώτος εργασίας και των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων δεν δόθηκαν απαντήσεις λέγοντας ότι ο διάλογος υπολογίζεται να αρχίσει τον Ιούνιο.

Η αντιπροσωπεία της ΣΗΔΗΕΚΕΚ – ΠΕΟ εξέφρασε για ακόμη μια φορά την αντίθεση της στις ιδιωτικοποιήσεις των Οργανισμών (ΑΤΗΚ-ΑΗΚ-Α.Λ.Κ) τις οποίες θεωρεί ισοδύναμες με ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, που θα εξυπηρετήσει μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Είπε επίσης ότι το κράτος χρειάζεται αυτούς τους οργανισμούς σαν βραχίονα ανάπτυξης, στήριξης της οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου.

Εξέφρασε, παράλληλα, σοβαρές ανησυχίες και αμφιβολίες κατά πόσο υπάρχει διάθεση και τρόπος για κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τέλος, διαμήνυσε στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας ότι η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ θα προβεί στις ενέργειες που θεωρεί αναγκαίες και θα αγωνιστεί για την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα