Αντιγόνη Παπαδοπούλου:«Η κοινωνική εξέγερση αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο του δήθεν δημοκράτη Ερντογάν»

21:09 12/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η κοινωνική εξέγερση στην Τουρκία ανέδειξε την πραγματικότητα και τσαλάκωσε την εικόνα του δήθεν δημοκράτη Ερντογάν, ανέφερε μεταξύ άλλων η Ευρωβουλευτής (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), Αντιγόνη Παπαδοπούλου, στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης που έγινε στη συνεδρία της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η Ευρωβουλευτής σημείωσε πως η Τουρκία δεν αποτελεί και δεν αποτελούσε ποτέ δημοκρατικό πολιτειακό μοντέλο, ενώ ο Τούρκος Πρωθυπουργός βρίσκεται εγκλωβισμένος από τις δικές του ενέργειες. «Πληρώνει την αυθαίρετη συμπεριφορά και την αλαζονεία του ως σύγχρονος Σουλτάνος. Αυτός είναι

ο εκδημοκρατισμός του Ερντογάν» διερωτήθηκε η κα Παπαδοπούλου.

Παράλληλα στην παρέμβασή της ανέφερε πως την ίδια αλαζονική συμπεριφορά επιδεικνύει η Τουρκία και στο Κυπριακό, κωφεύοντας και αγνοώντας εκκλήσεις, ψηφίσματα και αποφάσεις του ΟΗΕ, του ΣτΕ, της UNESCO, του ΕΔΑΔ , της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κα Παπαδοπούλου απευθυνόμενη στους Επιτρόπους Άστον και Φούλε έθεσε το ερώτημα αν θα πρέπει η ΕΕ να επιβραβεύσει την πολιτική συμπεριφορά της Τουρκικής κυβέρνησης, ανοίγοντας νέα ενταξιακά κεφάλαια και συγκεκριμένα τα κεφάλαια 23 και 24. «Με το άνοιγμα κεφαλαίων θα αποφυλακιστούν οι δημοσιογράφοι, οι βουλευτές και όσοι άλλοι παράνομα κρατούνται στις τουρκικές φυλακές; Με το άνοιγμα κεφαλαίων, θα αλλάξει η στάση της Τουρκίας στο Κουρδικό, το Κυπριακό, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στα θέματα ισότητας φύλων;» ρώτησε η Ευρωβουλευτής. Ολοκλήρωσε την παρέμβαση της θέτοντας προς την ολομέλεια το ερώτημα: “Έτσι θα τιμήσουμε τον αγώνα των εξεγερμένων στην Πλατεία Ταξίμ; απαντώντας η ίδια με τη φράση “Ας ξυπνήσουμε επιτέλους!”

Keywords
Τυχαία Θέματα