Αντιδράσεις κομμάτων στην Ελλάδα για αυτοκτονία 77χρονου

19:56 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με δηλώσεις στις οποίες εκφράζουν τη θλίψη τους για την αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα, στην Αθήνα σήμερα το πρωί, αντέδρασαν τα κόμματα στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

ανέφερε ότι «το γεγονός είναι τόσο συγκλονιστικό που καθιστά οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο παράταιρο και φτηνό” και πρόσθεσε: “Ας στοχαστούμε γύρω από την κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας μας με όρους εθνικής αλληλεγγύης και συνοχής».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σημειώνει ότι υπάρχει πλέον ρεκόρ αυτοκτονιών και προσθέτει ότι «θάνατος δεν είναι μόνο η πτώχευση, αλλά και το να ζει κανείς χωρίς ελπίδα” και ότι “αυτό κάνει το χρέος μας πιο επείγον να βγάλουμε τους Ελληνες από το τέλμα και την απελπισία».

«Αιδώς Αργείοι» αναφέρει το ΚΚΕ στο σχόλιο του για τις αντιδράσεις των κομμάτων και τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν, σημειώνοντας ότι «οι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για τα δεινά και την απελπισία του ελληνικού λαού, αυτοί που επιτίθενται με συκοφαντίες και ψέματα σε κάθε τμήμα εργαζομένων που αντιπαλεύει τη φτώχεια, θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπούν μπροστά στα αποτρόπαια αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης και της πολιτικής τους, αντί να παριστάνουν τους σωτήρες και τους ευαίσθητους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «είναι καιρός να σταματήσει η βάρβαρη πολιτική που καταδικάζει τον λαό στη χώρα μας, αλλά και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς στη φτώχεια και την απόγνωση», προσθέτοντας ότι το περιστατικό αυτό αναδεικνύει με τον πιο θλιβερό τρόπο τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται σήμερα ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σημειώνει: «Η σφαίρα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος πρέπει να χτύπησε κατευθείαν τη συνείδηση του πολιτικού κόσμου και πρέπει όλοι να αισθανθούμε πίσω από τη σκανδάλη».

Η Δημοκρατική Συμμαχία εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του 77χρονου αυτόχειρα, λέγοντας ότι «το γεγονός ότι ένας συνταξιούχος αυτοκτόνησε στην Πλατεία Συντάγματος είναι ένδειξη της απελπισίας και της απόγνωσης στην οποία έχει βρεθεί ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που βλέπει να αλλάζει η ζωή του με βίαιο τρόπο”, και προσθέτει ότι “ο πολιτικός κόσμος, αντί να επενδύει στην απόγνωση και τη δίκαιη οργή των πολιτών, οφείλει να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το σχέδιο και τις προτάσεις που έχει ώστε να βγει η χώρα από την κρίση».

Ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε σήμερα το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος, στο σημείωμα του αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσης μου, που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη, που επί 35 χρόνια εγώ μόνο, χωρίς ενίσχυση του κράτους, πλήρωνα για αυτήν. Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (…) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα