Αντιδράσεις κομμάτων στα σενάρια επιτροπείας της Ελλάδας

10:11 29/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στα σενάρια περί «επιτροπείας» της Ελλάδος αναφέρθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, λέγοντας ότι «η συνεργασία με τους κοινοτικούς μας εταίρους βασίζεται στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης-27ης Οκτωβρίου και στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ή χώρα μας, μετά τη σαφή απόρριψη των προσπαθειών εταίρων για ‘επιτρόπους’ και ‘κηδεμονία’, στις οποίες είχαν, τότε, αντιταχθεί ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

και η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ”.

Πρόσθεσε ότι, «εάν τα δημοσιεύματα ισχύουν, θα πρέπει και πάλι να αποκρουσθεί οποιαδήποτε ιδέα και πρόταση περί ‘επιτρόπων’ στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη, «η υποχρέωση της υλοποίησης των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα δεν αναιρεί την ανάγκη σεβασμού από τους εταίρους μας των θεμελιωδών αρχών στις οποίες έχει οικοδομηθεί η ΕΕ».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του εκφράζει την άποψη ότι, «αν ο επίτροπος γίνει αναγκαίος για την πλουτοκρατία, θα τον δεχτούν», και σημειώνει ότι «με ή χωρίς επίτροπο, το έγκλημα σε βάρος του λαού είναι προαποφασισμένο από τη συγκυβέρνηση, την ΕΕ, τον ΣΕΒ και γενικά την πλουτοκρατία”.

“Ο λαός θα γίνει κυρίαρχος μόνο αν πάρει στα χέρια του τις μεγάλες επιχειρήσεις και αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ με τη δική του εξουσία», προσθέτει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης αναφέρει ότι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης επιδιώκουν «να τεθεί η χώρα σε επιτροπεία, τροφοδοτώντας έτσι λαϊκιστικές και επικίνδυνες επιδιώξεις για έξοδο της χώρας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή”, προσθέτοντας ότι “αυτό πρέπει να αποκρουστεί».

Αναφέρει ότι «τα μέτρα που αξιώνει η τρόικα για μείωση μισθών, η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, η μείωση των επικουρικών, η χωρίς όφελος του δημοσίου ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η όσο-όσο πώληση επιχειρήσεων του δημοσίου, πρέπει να αποκρουστούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα