Αντιδράσεις για την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

07:51 12/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πύραυλο μακρού βεληνεκούς, που εκτόξευσαν οι Βορειοκορεάτες την Τετάρτη το πρωί, 49 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα (ώρα GMT), εντόπισαν τα αντιπυραυλικά αμυντικά συστήματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αξιωματούχοι της Αεροδιαστημικής Αμυντικής Διοίκησης Βορείου Αμερικής (ΑΑΔΒΑ) δήλωσαν ότι ο πύραυλος έθεσε κάποιο αντικείμενο σε τροχιά γύρω από τη Γη, ενώ η τροχιά του πυραύλου έλαβε νότια πορεία, με το πρώτο απορριφθέν τμήμα του να πέφτει στην Κίτρινη Θάλασσα και το δεύτερο τμήμα του πυραύλου στη Θάλασσα των Φιλιππίνων.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΒΑ “σε καμμίαν περίπτωση ο πύραυλος ή τα απομεινάρια

του δεν υπήρξαν απειλή για τη Βόρεια Αμερική”.
Η Κυβέρνηση Ομπάμα είχε δηλώσει ενωρίτερα πως είχε γνώση του γεγονότος της εκτόξευσης και ότι παρακολουθούσε την εξέλιξη της όλης κατάστασης.

Αντιδράσεις και σχόλια υπήρξαν και εξακολουθούν να δημοσιοποιούνται και από άλλες χώρες και μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, με το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων “Ζινχουά” να ανακοινώνει πως η Κυβέρνηση της Πιονγκιάνγκ οφείλει να συμμορφώνεται με τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμφώνως των οποίων η Βόρεια Κορέα δεν θα πρέπει να προβαίνει σε εκτοξεύσεις χρησιμοποιώντας τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα