Ανούσια μια απόφαση του ΟΗΕ που δεν θα έχει “επιπτώσεις” για τη Δαμασκό

13:02 9/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μια νέα απόφαση του ΟΗΕ για τη Συρία που δεν θα έχει “επιπτώσεις” για τη Δαμασκό δεν έχει λόγο ύπαρξης, γιατί ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ θα την αγνοούσε, δήλωσε σήμερα στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με την οποία παραμένουν οι βαθιές διαφορές με τη Μόσχα όσον αφορά τη διαχείριση της συριακής κρίσης.

Η Κλίντον

τόνισε ότι έθεσε το θέμα της αύξησης της πίεσης στον Ασαντ, στη διάρκεια των συνομιλιών της με το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και με τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά πρόσθεσε ότι είναι απαισιόδοξη για τις προοπτικές γεφύρωσης των διαφορών τους ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αυτόν τον μήνα.

“Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν έχουν τις ίδιες απόψεις για τη Συρία. Αυτό μπορεί να συνεχιστεί. Και τότε θα συνεργαστούμε με τις χώρες που έχουν τις ίδιες απόψεις για να υποστηρίζουμε μια συριακή αντιπολίτευση στον αγώνα της κατά του Σύρου Προέδρου”, υπογράμμισε.

Η Αμερικανίδα Υπουργός τόνισε ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Μόσχα για μια νέα απόφαση για τη Συρία, αλλά προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τις πιέσεις για να θέσουν τέλος στο καθεστώς του `Ασαντ εάν η απόφαση αυτή δεν προβλέπει επιπτώσεις για τη Συρία.

“Οπως υπογράμμισα χθες στον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η απόφαση αυτή δεν θα είναι αποτελεσματική εάν δεν προβλέπει μέτρα στην περίπτωση μη σεβασμού της”, τόνισε η κ. Κλίντον.

Keywords
Τυχαία Θέματα