Ανησυχίες Υπάτης Αρμοστείας για Πρόσφυγες για ποινική δίωξη εναντίον πρόσφυγα

17:02 18/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η Αντιπροσωπεία της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο σε ανακοίνωση εκφράζει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ενέργεια της Αστυνομίας να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του Sylvain Faloubiyissane, υπηκόου της Ακτής του Ελεφαντοστού, στον οποίο χορηγήθηκε το καθεστώς του πρόσφυγα από την Κυπριακή κυβέρνηση το 2009.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Faloubiyissane νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο για περισσότερες από 15 ημέρες

“μετά τη βία και την κακοποίηση που όπως ανέφερε υπέστη στις 27 Νοεμβρίου 2013, στη Λευκωσία, στα χέρια ορισμένων αστυνομικών”.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρει η ανακοίνωση, διέταξε αμέσως έρευνα από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας και την ολοκλήρωση της έκθεσής της εντός ενός μηνός.

Η Αντιπροσωπεία καταγγέλει ότι τέσσερις μήνες μετά, ο κ. Faloubiyissane δεν έχει ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των ερευνών αυτών και αντ’ αυτού “κατηγορείται ότι αυτός επιτέθηκε και προκάλεσε σωματική βλάβη σε αστυνομικό”.

” Πρόκειται πράγματι για μια εξαιρετικά ανησυχητική τροπή των γεγονότων και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να διασφαλίσουν όπως οι έρευνες σχετικά με τις καταγγελίες που υπέβαλε ο κ. Faloubiyissane κατά της αστυνομίας ολοκληρωθούν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, αντί να κατηγορείται το θύμα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα