Ανησυχίες Κινήματος Οικολόγων για το Δημοτικό Σχολείο Ελένειον

11:12 13/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών (Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας) ζητά από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργο Δημοσθένους, «να επέμβει προσωπικά και να εφαρμόσει ένα σχέδιο επιβίωσης για το Δημοτικό Σχολείο Ελένειον, μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία του κέντρου της Λευκωσίας, δηλαδή του Αγίου Κασσιανού, Αγίου Αντωνίου και Φανερωμένης».

«Εισηγήσεις υπάρχουν πολλές, πολιτικές αποφάσεις χρειάζονται για αυτό και καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να ανταποκριθεί θετικά σε αυτή τη δημόσια έκκληση

του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι.

Το Κίνημα Οικολόγων (Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας) «καταγράφει με ιδιαίτερη ανησυχία το γεγονός ότι το ιστορικότερο δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας, το Ελένειον, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο μαρασμό και το κλείσιμο».

Αναφέρει πως «έτσι, από την πίσω πόρτα, εφαρμόζονται τα σχέδια των μανδαρίνων του Υπουργείου Παιδείας που ήθελαν να παραχωρήσουν το ιστορικό δημοτικό σχολείο για άλλες χρήσεις, άσχετες με τον ιστορικό του χαρακτήρα».

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει, επίσης, πως «το ιστορικό σχολείο Ελένειον, από τα θρανία του οποίου έχουν περάσει επιφανείς προσωπικότητες της Κυπριακής πολιτικής, πνευματικής και επιστημονικής κοινότητας, μετατρέπεται σε σχολείο – φάντασμα».

Προσθέτει ότι «φέτος ενεγράφησαν μόνο 8 μαθήτριες στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου Ελένειον γιατί το Υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτό το αίτημα αρκετών γονέων που κατοικούν στην περιοχή για εγγραφή τους σε άλλα σχολεία της Λευκωσίας (γιατί έτσι βολεύονται οι γονείς)».

«Έτσι κινδυνεύει η πρώτη και δεύτερη τάξη του δημοτικού σχολείου να συμπλεγματοποιηθούν με αρνητικές συνέπειες για το μέλλον των παιδιών και του σχολείου», καταλήγει η ανακοίνωση από το Κίνημα Οικολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα