Ανησυχία ΚΕΒΕ για αντιδράσεις συντεχνιών στις ιδιωτικοποιήσεις

16:12 10/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έντονες ανησυχίες για τον τρόπο αντίδρασης των συντεχνιών κατά του Οδικού Χάρτη για τις ιδιωτικοποιήσεις που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, εκφράζει το ΚΕΒΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σημερινή δύσκολη οικονομική πραγματικότητα δεν προσφέρεται για επιδερμικές προσεγγίσεις και αχρείαστες αντιπαραθέσεις.

«Η ιδιωτικοποίηση των Ημικρατικών Οργανισμών είναι επιβαλλόμενη προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος διοίκησης και λειτουργίας τους, ώστε να καταστούν ικανοί να λειτουργούν σε συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού, να

διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων σε αυτούς αλλά παράλληλα να δημιουργηθούν και οι συνθήκες μείωσης των τελών που χρεώνουν προς όφελος του συνόλου των πολιτών αυτής της χώρας» αναφέρεται.

Προστίθεται ότι στα πλαίσια αυτά, το ΚΕΒΕ κάνει δημόσια έκκληση προς όλους να επιδειχθεί υπευθυνότητα και νηφαλιότητα για να μπορέσει η οικονομία να προχωρήσει προς ανάκαμψη.

Αναφέρεται επίσης ότι η συνάρτηση της επόμενης δόσης από την Τρόικα και η άμεση ανάγκη εκσυγχρονισμού των ημικρατικών οργανισμών, καθιστά αναγκαία την προώθηση των σχεδιασμών για αποκρατικοποιήσεις.

«Η τυχόν υλοποίηση των προειδοποιήσεων των συντεχνιών για απεργιακές κινητοποιήσεις θα είναι ότι χειρότερο αυτή τη στιγμή, που η οικονομία παρουσιάζει κάποια σημάδια επαναϊσορρόπησης» συμπληρώνεται.

Καταλήγοντας, το ΚΕΒΕ καλεί όλους να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να αντιμετωπίσουν το θέμα των αποκρατικοποιήσεων με γνώμονα το γενικό συμφέρον και όχι το ατομικό συμφέρον του καθενός.

Keywords
Τυχαία Θέματα