Ανησυχία ΑΚΕΛ για τις Κυπριακές Αερογραμμές

14:42 24/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ συμμερίζεται απόλυτα τις ανησυχίες των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών για το μέλλον της εταιρείας, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Αντρος Κυπριανού, μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ).

Ο κ. Κυπριανού έκανε παράλληλα έκκληση να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες εν αναμονή των προτάσεων του Υπουργού Οικονομικών για το μέλλον την εταιρείας, ενώ αναφορικά με το ζήτημα του ιδιώτη επενδυτή είπε ότι «εξαρτάται από τις προϋποθέσεις» η παραχώρηση του πλειοψηφικού

πακέτου της εταιρείας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι άκουσε με πολλή προσοχή τις απόψεις της Συντεχνίας, προσθέτοντας ότι το όλο θέμα είναι γνωστό στο ΑΚΕΛ, στη βάση των σημειωμάτων που ετοίμασε το αρμόδιο γραφείο της ΚΕ του κόμματος.

«Συμμεριζόμαστε απολύτως τις ανησυχίες που έχουν για το μέλλον την εταιρείας», είπε ο κ. Κυπριανού και πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ έχει δεσμευτεί να ακούσει τις προτάσεις που θα καταθέσει ο Υπουργός Οικονομικών αναφορικά με την αντιμετώπιση των ζητημάτων «και να τις συζητήσουμε με πολύ ανοιχτό μυαλό».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις, εν αναμονή των προτάσεων του Υπουργού Οικονομικών, να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στην εταιρεία.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι η Κύπρος έχει ανάγκη από εθνικό αερομεταφορέα και ότι η προσπάθεια όλων επικεντρώνεται στον τρόπο εξασφάλισης της συνέχισης της λειτουργίας της εταιρείας.

Ερωτηθείς αν το ΑΚΕΛ συμφωνεί με την παραχώρηση πλειοψηφικού πακέτου του μετοχικού κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών σε ιδιώτη επενδυτή, ο κ. Κυπριανού απάντησε ότι «πρέπει να δούμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις με τις οποίες θα παραχωρηθεί το όποιο πλειοψηφικό πακέτο».

Συμπλήρωσε ότι αυτό που ενδιαφέρει το ΑΚΕΛ είναι να εξακολουθούν να εξυπηρετούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσα από την όποια συνεργασία.

«Εχει τεράστια σημασία να δούμε τις συγκεκριμένες προτάσεις, αν και εφόσον υπάρχουν» είπε ο κ. Κυπριανού, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε», καθώς οι οικονομικές συνθήκες παγκοσμίως είναι δύσκολες. Κλείνοντας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε την ευχή να βρεθεί τρόπος για την αντιμετώπιση της δεδομένης κατάστασης.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ Χαράλαμπος Τάππας χαρακτήρισε από την πλευρά του «εποικοδομητική» τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και είπε ότι «διαφαίνεται ότι οι θέσεις μας έχουν γίνει κατανοητές στο ευρύ τους φάσμα» ενώ καταλήγοντας είπε ότι η Συντεχνία αναμένει τις προτάσεις του Υπουργού Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα