Ανέλαβε καθήκοντα Πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς

18:42 20/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Καθήκοντα πρωθυπουργού της Ελλάδας ανέλαβε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σήμερα το απόγευμα, ο οποίος παρέλαβε από τον Υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο.

Στις δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες, ο κ. Πικραμμένος

είπε στον κ. Σαμαρά ότι αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας «σε μια δύσκολη και ιστορική καμπή», προσθέτοντας ότι επίκεινται πολλές μάχες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Ο κ. Πικραμμένος τόνισε απευθυνόμενος στο νέα Πρωθυπουργό ότι «πρέπει να φροντίσετε να δικαιωθούν οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να φροντίσετε να αποκατασταθεί η κοινωνική αδικία. Πρέπει να φροντίσετε να λειτουργήσουν οι βασικές δομές του κράτους: η παιδεία, η υγεία, η δημόσια διοίκηση, η ασφάλεια του πολίτη, η ενέργεια. Πρέπει, τέλος, να φροντίσετε η Ελλάδα μας να ξαναβρεί τη θέση που της αξίζει στην Ενωμένη Ευρώπη. Στην προσπάθεια αυτή δεν είστε μόνος. Γνωρίζετε τις δυσκολίες. Χρειάζεται εθνική συσπείρωση και θα έχετε τη βοήθεια όλων μας».

Όπως ανέφερε προς το νέο Πρωθυπουργό, ο κ. Πικραμμένος «πρέπει να πετύχουμε. Το οφείλουμε στην πατρίδα μας και το οφείλουμε και στον εαυτό μας».

Ο νέος Πρωθυπουργός, κ. Σαμαράς, από την πλευρά του δήλωσε ότι έχει πλήρη επίγνωση των κρίσιμων στιγμών που διερχόμαστε ως κράτος, ως έθνος και γνωρίζει «την ανάγκη επιστροφής της αξιοπρέπειας στον ελληνικό λαό που έχει τραυματιστεί. Γνωρίζω την ανάγκη της γρήγορης ανάκαμψης της οικονομίας για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συνοχή».

Ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τον απερχόμενο Πρωθυπουργό για την άψογη, όπως είπε, εκτέλεση του έργου του, «σε μια τόσο κρίσιμη για τον τόπο μας στιγμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα