Αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης στη Νέα Υόρκη ζητά το ΔΗΚΟ

18:05 7/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, αναμένει το ΔΗΚΟ, σχετικά με την πρόταση του Προέδρου του κόμματος, Μάριου Καρογιάν, για αναβολή της συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν στη Νέα Υόρκη, συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για το τέλος Οκτωβρίου, όπως δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος

Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος, Φώτης Φωτίου.

”Αναμένουμε την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας το ταχύτερο, γιατί πυκνώνουν οι πληροφορίες που φέρουν τη διαδικασία του ‘πάρε – δώσε’ να προωθείται”, είπε ο κ. Φωτίου σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ.

Παράλληλα, πρόσθεσε, ”σημειώνουμε την τοποθέτηση της ΕΔΕΚ υπέρ της πρότασής μας και σημειώνουμε, επίσης, ότι η πρότασή μας προκαλεί έναν ευρύτερο προβληματισμό και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις”.

Ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε στις δηλώσεις του σήμερα και στην πρόταση του ΔΗΚΟ για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, δηλώνοντας ότι ήδη ”η ηγεσία του ΔΗΣΥ έχει ήδη απαντήσει θετικά στην πρόσκληση του Προέδρου του ΔΗΚΟ για συζήτηση της πρότασής μας”.

”Η συζήτηση”, είπε ο κ. Φωτίου, ”θα γίνει σε συνάντηση που έχει ορισθεί για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11:30 το πρωί, στα Κεντρικά Γραφεία του ΔΗΚΟ”, ενώ για το ίδιο θέμα, όπως ανέφερε ο κ. Φωτίου, το κόμμα του αναμένει ”τις απόψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και των άλλων πολιτικών κομμάτων”.

Αναφερόμενος, επίσης, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ο κ. Φωτίου δήλωσε ότι, ”επειδή τις τελευταίες ημέρες γράφονται και λέγονται πολλά για τη στάση του ΔΗΚΟ για τις δημοτικές εκλογές”, αισθάνεται την ανάγκη να δηλώσει ότι ”τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα συνεχίσουν τη συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές, εν όψει και των νέων δεδομένων που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή μετά το πόρισμα”.

Οπως ανέφερε ο κ. Φωτίου, ”τις τελικές αποφάσεις θα πάρει το Εκτελεστικό Γραφείο”. Ερωτηθείς προς τα πού κλίνει το ΔΗΚΟ, προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και κατά πόσον έχει διαφοροποιηθεί η τοποθέτησή του, ο κ. Φωτίου δήλωσε ότι για το θέμα αυτό ”δεν υπάρχει οποιαδήποτε απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου”.

”Είπα και επαναλαμβάνω”, συνέχισε, ”ότι, με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στο Μαρί, μετά το πόρισμα, τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα συζητήσουν την όλη κατάσταση, θα ασχοληθούν με αυτό το θέμα την Τρίτη, οπόταν έχουμε καλέσει συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου, οι δε αποφάσεις θα ληφθούν πάντοτε από το Εκτελεστικό Γραφείο”.

Σχετικά με το Κυπριακό, ο κ. Φωτίου δήλωσε ότι ”χθες, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, επικαλούμενος κάποια ιδιαίτερα ανησυχητικά δεδομένα αυτής της τόσο κρίσιμης περιόδου, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην εισέλθει σε διαδικασία του ‘πάρε – δώσε’ στις απευθείας διαπραγματεύσεις και να ζητήσει από την Γραμματεία του ΟΗΕ αναβολή της συνάντησης του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη, που είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Οκτωβρίου”.

”Η πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος”, είπε ο κ. Φωτίου, ”απορρ

Keywords
Τυχαία Θέματα