Αναστασιάδης: Υπάρχουν προοπτικές για την οικονομία και “αν εκλεγούμε θα λάβουμε άμεσα μέτρα”

22:23 8/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σειρά νομοσχεδίων δηλώνει ότι είναι έτοιμος να καταθέσει την επομένη των εκλογών, αν βρεθεί στο ανώτατο αξίωμα, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ την ίδια ώρα, θεωρεί επικίνδυνη για το μέλλον τη “διαδικασία αδιαφάνειας” που ακολουθεί η Κυβέρνηση στο θέμα των αδειοδοτήσεων για το φυσικό αέριο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, στο πλαίσιο συνάντησης γνωριμίας με στελέχη του Επιτελείου Εθελοντών Λεμεσού, ο κ. Αναστασιάδης είπε

πως, για να υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο, “πρέπει να δημιουργήσουμε ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, ένα κράτος το οποίο να νοιάζεται να ξαναδώσει πίσω την πρωτοβουλία στον ιδιωτικό τομέα, παρά να συνεχίσει να παριστάνει τον επιχειρηματία. Για να επιτύχεις όμως ένα φιλικό περιβάλλον”, συνέχισε, “θα πρέπει πρώτα να επιτύχεις την πάταξη της γραφειοκρατίας, με την εναλλαξιμότητα, την ενοποίηση υπηρεσιών και υπάρχουν σωρεία μέτρων, όπως τα θεματικά και τεχνολογικά πάρκα, η αδειοδότηση για δημιουργία καζίνο, κάτω από συγκεκριμένους όρους και αυστηρή νομοθεσία”, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, “υπάρχουν προοπτικές και το ενδιαφέρον για επενδύσεις είναι τρομερό από πολλές χώρες, αν αξιοποιήσουμε τη γεωστρατηγική μας θέση” και “μπορούμε να είμαστε η γέφυρα μεταξύ Αφρικής, Μέσης Ανατολής, Ασίας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προοπτικές -το συντομότερο δυνατό- και θα δείτε ότι θα είμαστε αποτελεσματικοί από την επομένη των εκλογών, αν ο λαός μας τιμήσει με τη ψήφο του”.

Εκφράζοντας την άποψη πως “αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο σήμερα είναι η θετική αντιμετώπιση, μέσα από προτάσεις, των προβλημάτων”, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δήλωσε πως, για να μην αμφιβάλλει κανένας ότι θα τηρηθεί το προεκλογικό του πρόγραμμα, όσες εκ των προτάσεων χρήζουν νομοθετικής ρύθμισης, “την επομένη της ανάληψης της εξουσίας, αν μας τιμήσει ο λαός, θα κατατεθούν για να δώσουμε το στίγμα της αποτελεσματικότητας αλλά και της αξιοπιστίας”.

“Ετοιμάζονται ήδη τα νομοσχέδια και είναι μέχρι στιγμής 40 και είμαι βέβαιος ότι, με τη συμπλήρωση του προγράμματος μας, θα είναι πολύ περισσότερα”, είπε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως “αυτό θέλει ο κόσμος και πιστεύω, αυτό θα είναι και το καλύτερο μήνυμα, ώστε να πιστέψουν και οι επενδυτές ότι υπάρχει ένα άλλο είδος διακυβέρνησης σε αυτόν τον τόπο, το οποίο δεσμεύομαι ότι θα υπάρξει”.

Σε ερώτηση γύρω από τις διαδικασίες που ακολουθούνται για το φυσικό αέριο, με αφορμή το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων, ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τη θέση πως “δεν είναι σοφό να επιτρέπεται στην παρούσα διακυβέρνηση, ενόψει και του γεγονότος ότι αποχωρεί σε ένα τετράμηνο, να διαπραγματεύεται μόνη και ιδιαίτερα με αδιαφάνεια, το φυσικό μας πλούτο. Προσπαθούμε”, συνέχισε, “με παρεμβάσεις και σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να δούμε πώς να το ελέγξουμε κατά τον καλύτερο τρόπο, γιατί αποτελεί γεγονός ότι δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο από του να έχεις μια διακυβέρνηση, η οποία μέσα από αδιαφάνεια, προσπαθεί να επισπεύσει διαδικασίες, οι οποίες μπορεί να

Keywords
Τυχαία Θέματα