Αναστασιάδης: Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Αρχηγών για οικονομία

14:03 17/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σύγκληση του Συμβουλίου των Αρχηγών για διαχείριση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι οι κρίσιμες ώρες που αντιμετωπίζει η οικονομία επιβάλουν ενότητα δυνάμεων από σήμερα

και το ζητούμενο αυτή την στιγμή δεν είναι η σύσταση συγκυριακών προεκλογικών συμμαχιών αλλά η δημιουργία της μεγαλύτερης δυνατής συνεργασίας που θα αντιμετωπίσει από σήμερα την κατάσταση που απειλεί την κοινωνική συνενοχή.

Συνεργασίας, σημείωσε, τόσο με τους Οικολόγους όσο και με άλλες πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν πως θα πρέπει επιτέλους να ανακτήσουμε την κρατική μας αξιοπιστία, ότι πρέπει να συνεργαστούμε εποικοδομητικά αλλά και διεκδικητικά με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

“Η οικονομία αλλά και η κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να περιμένουν ούτε και αντέχουν άλλους επικίνδυνους χειρισμούς που στηρίζονται κατά κύριο λόγο σε ιδεοληψίες ή αγκυλώσεις ή ευθυνοφοβίες”, πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει το τι γίνεται τώρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως το μέτωπο πρέπει να είναι κοινό με όλες τις πολιτικές δυνάμεις ακόμη και με την Κυβέρνηση.

“Προς αυτή την κατεύθυνση απέστειλα την Παρασκευή επιστολή που καλώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του υποβάλλω την εισήγηση να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Αρχηγών να υπάρξει μια πλήρης ενημέρωση, ένας πλήρης διάλογος, για την παρούσα φάση και κατάσταση της οικονομίας, το πώς διαχειριζόμαστε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έτσι ώστε να μπορέσουμε συλλογικά ενεργώντας να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας”, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι “την Παρασκευή ζήτησα και θα έχω συνάντηση – φαίνεται είναι ευκολότερα τα πράγματα εκεί – με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό για να συζητήσουμε και να πάρουμε εμπειρίες από την διαχείριση που η Ιρλανδία έκαμε με την τρόικα, τους όρους του δικού τους μνημονίου, του πώς ενήργησαν και ποια μέτρα ελήφθησαν ώστε σε διάστημα λιγότερο των τριών χρόνων να ξεπεράσουν την κρίση και σήμερα να είναι και πάλι στις αγορές με μια προοπτική που διαγράφεται μπροστά σε όλη την κρίση σημαντικά ελπιδοφόρα”.

Συνεπώς, σημείωσε, κάνουμε ότι είναι ανθρώπινα δυνατό για να δούμε πώς συλλογικά μπορεί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Πρόσθεσε ότι “την ίδια διάθεση επιδεικνύουν και οι Οικολόγοι αλλά και τα κόμματα που μέχρι σήμερα ανήκουν στην αντιπολίτευση κι εκεί που βρίσκουμε τις δυσκολίες είναι από πλευράς Κυβέρνησης”.

Θέλω να ελπίζω, συνέχισε, ότι πιθανότατα να είναι βεβαρημένο το πρόγραμμα του Προέδρου αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η κατάσταση, αφορά όλους και αριστερούς και ενδιάμεσους και κεντροδεξιούς και τους πάντες η κατάσταση της οικονομίας.

Σε σχέση με την σημερινή συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τους Οικολόγους, η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου, είπε πως “το Κίνημα Οικολόγων

Keywords
Τυχαία Θέματα