Αναστασιάδης: Δεν θέλουμε να χαθεί οριστικά η προοπτική να ανακάμψουμε οικονομικά

14:34 4/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν θέλουμε να χαθεί οριστικά η προοπτική να ανακάμψουμε οικονομικά, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως όσο καθυστερεί η άφιξη της Τρόικας στην Κύπρο τα προβλήματα θα είναι δυσκολότερα και τα μέτρα δυσβάσταχτα. Είπε, παράλληλα, ότι χρειάζεται σοβαρότητα

και συνειδητοποίηση της κρίσης που περνούμε.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με νέους σε καφετέρια στη Λάρνακα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «το ορόσημο του Νοεμβρίου έχει χαθεί οριστικά και αυτό που δεν θέλουμε να χαθεί οριστικά είναι η προοπτική να ανακάμψουμε. Οσο καθυστερούμε τόσο δυσκολότερα θα είναι και τα προβλήματα και τα μέτρα, δυσβάσταχτα. Συνεπώς, θα πρέπει όλοι να κάνουν συνείδηση ότι κάθε μέρα που περνά είναι και ένα βαρίδι εις βάρος των εργαζομένων γενικότερα και του λαού ευρύτερα» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει «το αλαλούμ» που έχει προκύψει μεταξύ Κυβέρνησης και πρακτορείων ειδήσεων για την κάθοδο της Τρόικας στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν νομίζω να είναι αλαλούμ των πρακτορείων, είναι αλαλούμ εκείνων που το δημιουργούν, ως αποτέλεσμα αντιφατικών δηλώσεων και δεν νομίζω να είναι κάτι που θα πρέπει να συνεχιστεί. Επαναλαμβάνω, χρειάζεται σοβαρότητα και συνειδητοποίηση της κρίσης που περνούμε».

Αναφερόμενος στη συνάντηση του με τους νέους της Λάρνακας, ο υποψήφιος Πρόεδρος είπε ότι στόχος της ήταν να ακούσει τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους. «Θα πρέπει να πω ότι προκαλεί πραγματικά ένα βάρος σε όλους μας να ακούς νέους να αγωνιούν για το μέλλον τους και ιδιαίτερα να αντιμετωπίζουν με αβεβαιότητα το ενδεχόμενο εργοδότησης και πώς και πότε θα γίνει», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «χρειάζεται επιτέλους ένα όραμα, και πώς ενθαρρύνουμε, δεδομένου ότι το δημόσιο δεν θα είναι πλέον χώρος εργοδότησης των νέων, πώς δημιουργούνται οι προοπτικές για επενδύσεις έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις δουλειάς. Αυτή θα είναι και η δική μας προτεραιότητα προκειμένου να δούμε πως αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των νέων», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα