Αναστασιάδης : «Θλίβομαι γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το διάγγελμά του απέδειξε πως είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων»

23:15 14/7/2011 - Πηγή: OnlyCY
«Θλίβομαι γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το διάγγελμά του απέδειξε πως είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης.Ο κ. Αναστασιάδης σχολιάζοντας το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι « η αναζήτηση και απόδοση των ποινικών ευθυνών είναι ένα θέμα που θα χειριστεί η αρμόδια επιτροπή” και πρόσθεσε “όμως τις πολιτικές ευθύνες τις
αναλαμβάνουν οι πολιτικοί. Αυτό ανέμεναν οι πολίτες σήμερα”.«Αλλωστε, οι αποφάσεις που ελήφθησαν και οδήγησαν στην σημερινή τραγωδία ήσαν εξόχως πολιτικές”, είπε.Είναι αδιανόητο ανέφερε, ο κ. Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναφέρεται στην αόριστη αναζήτηση ευθυνών άλλων, χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες των συνεργατών του ή ακόμη τις δικές του ευθύνες.Ο ίδιος και η Κυβέρνησή του, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, έλαβαν αποφάσεις που αποδεδείχθηκαν ολέθριες.“Γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν τους κινδύνους των αποφάσεων αυτών. Τις επιλογές τους κατηύθυναν ιδεοληψίες και πολιτικές σκοπιμότητες”, συνέχισε.Όπως είπε, σήμερα, ο Πρόεδρος “επεδίωξε να αυτοεξαιρεθεί από τις δικές του ευθύνες. Δυστυχώς δεν είχε το θάρρος να ζητήσει το ελάχιστο από τον κυπριακό λαό. Να ζητήσει συγγνώμη”.Θέλω να διαβεβαιώσω, όπως συνέχισε, τους πολίτες ότι θα είμαστε οι θεματοφύλακες της πλήρους απόδοσης ευθυνών- πολιτικών και ποινικών.“Κατανοώ πλήρως τα δικαιολογημένα αισθήματα θυμού που εκφράζονται από ενεργούς πολίτες με ειρηνικό τρόπο και οι οποίοι βεβαίως καμία σχέση δεν έχουν με τα ελάχιστα ταραχοποιά στοιχεία των οποίων τις ενέργειες το σύνολο του λαού καταδικάζει”, πρόσθεσε.Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι μετά την εθνική τραγωδία που βιώσαμε έχουμε μπροστά μας μεγάλες δυσκολίες και σοβαρές προκλήσεις.“Πέραν από τον ανθρώπινο πόνο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και δυσβάστακτες οικονομικές συνέπειες. Εμείς θα πολιτευτούμε με σοβαρότητα και τόλμη θα ενώσουμε δυνάμεις και είμαστε βέβαιοι πως όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες”, κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα