Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης υπόπτων για το πενταπλό φόνο

15:13 30/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου που συνεδρίασε στη Λάρνακα ανανέωσε σήμερα για πέντε ημέρες το διάταγμα κράτησης των Δημήτρη Μαμαλικόπουλου 29 χρόνων και Αναστάσιου Τσεχιλίδη 41 χρόνων από την Ελλάδα, που θεωρούνται ύποπτοι για το πενταπλό φόνο που έγινε στην Αγία Νάπα στις 23 περασμένου Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, με δικαστικά εντάλματα, διεξήχθησαν έρευνες σε οικίες δύο προσώπων στην Αγία Νάπα και από τις έρευνες παραλήφθηκαν για εξετάσεις αριθμός

τεκμηρίων, τηλέφωνα, κάρτες και άλλα. Επίσης, υποβλήθηκε νέο αίτημα δικαστικής συνδρομής, το πέμπτο κατά σειρά, στις ελληνικές αρχές από τις οποίες ζητούνται πληροφορίες για ορισμένα άτομα που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ο εξεταστής της υπόθεσης Αστυνόμος, Βοηθός αστυνομικός Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Γιώργος Οικονόμου, αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης και σημείωσε ότι λήφθηκαν οκτώ καταθέσεις στην ελεύθερη Αμμόχωστο, τη Λευκωσία και τη Λάρνακα. Οι δύο ύποπτοι ανακρίθηκαν εκ νέου και εμμένουν στην ίδια θέση, ότι δηλαδή δεν έχουν ανάμειξη στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Πρόσθεσε ότι το ανακριτικό έργο δεν έχει συμπληρωθεί και σημείωσε πως αναμένεται να ληφθούν ακόμα 10 καταθέσεις από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, τη Λάρνακα και τη Λευκωσία.  Εξακολουθούν να καταζητούνται οι δύο Ελληνες, που βρίσκονται στην Ελλάδα για τους οποίους έχουν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Η Αστυνομία βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, αλλά τα δύο αυτά πρόσωπα δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.

Επίσης, αναζητούνται οι δύο Ελληνες που βρίσκονται στην Κύπρο και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των δύο υπόπτων, είχαν συναντήσεις μαζί τους στην Αγία Νάπα. Ταυτόχρονα, εξακολουθούν να αναζητούνται τα δύο άγνωστα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να ήταν συνεργοί στην δολοφονία και έχουν συνδεθεί με την υπόθεση μέσα από την εξέταση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Αναζητούνται ακόμα οι ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης, το πιστόλι με το οποίο διαπράχθηκαν οι δολοφονίες των πέντε, καθώς και το άτομο το οποίο προμήθευσε το πιστόλι. Ακόμα, αναμένεται να ανακριθεί αριθμός συγκεκριμένων προσώπων για τους οποίους προέκυψαν κάποια νέα στοιχεία για πιθανή συμμετοχή τους στην υπόθεση και θα διεξαχθούν νέες έρευνες σε οικίες και υποστατικά.

Αναμένονται τα αποτελέσματα κάποιων από τις εξετάσεις για το πιστόλι τύπου Γκλόγκ (Glock) που είναι του ιδίου τύπου με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία των πέντε και αριθμός σφαιρών, τα οποία ανευρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε ανοικτό χώρο στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Επίσης, αναμένεται η ολοκλήρωση των επιστημονικών εξετάσεων σε διάφορα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τις ελληνικές αρχές, μεταξύ των οποίων ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, κάρτες μνήμης και άλλα. Αναμένεται ακόμα η εκτέλεση των αιτημάτων από τις ελληνικές αρχές, τα οποία περιλαμβάνουν και τη λήψη διαφόρων καταθέσεων. Αναζητείται ακόμα η συσκευή κινητού τηλεφώνου που αγόρασαν οι δύο ύποπτοι από συγκεκριμένο κατάστημα στην Αγία Νάπα.

Αιτούμενος την ανανέωση του

Keywords
Τυχαία Θέματα