Άναδρη επίθεση Σαμαρά σε όσους «υποκριτικά» διαμαρτύρονται για την ΕΡΤ

23:29 14/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αλλεπάλληλες ήταν οι αναφορές του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο ζήτημα του κλεισίματος της ΕΡΤ κατά την ομιλία του στο 9ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, της οργάνωσης νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε με σφοδρότητα σε εκείνους που, όπως είπε, μέχρι πρόσφατα έβριζαν την

ΕΡΤ ως «φασιστική» και ως «εργαλείο προπαγάνδας της μνημονιακής Κυβέρνησης», ως «απαξιωμένη» (κάνοντας ονομαστική αναφορά στον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα) και τώρα αίφνης «τους έπιασε ο πόνος για τη ραδιοτηλεόραση».

Όλοι αυτοί που με τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες, συνέχισε ο κ. Σαμαράς, διώχνουν από τη χώρα επενδύσεις και επιχειρήσεις, όλοι αυτοί που απολύουν από τα δικά τους κομματικά κανάλια, μετά κλαίνε για την ανεργία και διαμαρτύρονται για την ΕΡΤ διακηρύσσοντας ουσιαστικά ότι οι Δημόσιοι Οργανισμοί ανήκουν σε πανίσχυρες συντεχνίες που δεν ελέγχονται από κανέναν και ότι η Δημόσια Περιουσία ανήκει σε όσους πρόλαβαν να την καταπατήσουν. Όλοι αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται, επέμεινε, είναι εκείνοι που «έσερναν την ΕΡΤ από απεργία σε απεργία».

Αυτοί που σήμερα αντιδρούν στο κλείσιμο της ΕΡΤ και μιλούν για «δικαιώματα», ουσιαστικά εννοούν συνήθως τα απίστευτα προνόμια. Όλα αυτά, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, είναι υποκρισία και υπονομεύουν τη Δημοκρατία γιατί υπονομεύουν το Δημόσιο Συμφέρον.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η ΕΡΤ ήταν σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης τονίζοντας ότι και όσοι σήμερα καταγγέλλουν το κλείσιμό της, το ίδιο έλεγαν μέχρι πρότινος. Επανέλαβε, επίσης, ότι έγιναν στο παρελθόν προσπάθειες εξυγίανσής της και από άλλες κυβερνήσεις αλλά στάθηκε αδύνατο λόγω των αντιδράσεων των συντεχνιών και των προνομιούχων δημιουργώντας την αίσθηση ότι αυτό το σύμπλεγμα είναι ανίκητο.

Η Κυβέρνηση, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, προχώρησε σε ριζικές λύσεις κλείνοντας την αμαρτωλή ΕΡΤ, τα σκάνδαλα της οποίας θα τα πληροφορηθεί ο λαός δια μέσου της έρευνας που διεξάγει ο Εισαγγελέας Διαφθοράς, και δημιουργώντας έναν νέο σύγχρονο, δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν, συμπλήρωσε, και αρκετοί εξ αυτών θα προσληφθούν στον νέο οργανισμό δια μέσου ΑΣΕΠ με αξιοκρατικά κριτήρια. Ο τόπος έχει ανάγκη από τολμηρές μεταρρυθμίσεις αλλιώς θα βουλιάξει, κατέληξε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό δείχνει ότι ενδιαφέρεται για το καλό όλων των Ελλήνων και όχι για τα προνόμια των λίγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα