Αναμένονται νέα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας

11:02 13/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έτοιμη να λάβει νέα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας παρουσιάζεται η Κεντρική Τράπεζα της χώρας (Fed), διαμηνύοντας ότι η αδύναμη απόδοση της αμερικανικής οικονομίας ενδεχομένως να δικαιολογεί υπερβολικά χαμηλά επιτόκια για περίοδο τουλάχιστον άλλων τριών χρόνων.

Ενώ πολλοί οικονομολόγοι αμφισβητούν ότι θα η Fed θα εμπλακεί σε μια νέα

σειρά αγοράς ομολόγων, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Μπεν Μπερνάνκι κατέστησε σαφές ότι η Fed δεν θα μείνει αδρανής την ώρα που η ανεργία στις ΗΠΑ βρίσκεται στο 8,1%, κάνοντας πολλούς οικονομολόγους να πιστεύουν ότι η Τράπεζα θα ανακοινώσει τον τριτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed (FOMC) θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της στις 18:30 ώρα Κύπρου, ενώ ο Πρόεδρος της Fed θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 19:15 ώρα Κύπρου.

Το δεύτερο τρίμηνο η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,7%, με τις προβλέψεις να είναι απαισιόδοξες για το επόμενο τρίμηνο, Τα στοιχεία για την ανεργία κατέδειξαν ότι τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν 96.000 θέσεις εργασίας, λιγότερες από τον αντίστοιχο αριθμό που να συνάδει με την αύξηση του πληθυσμού, κάτι που ενισχύει τις προβλέψεις για μια νέα επιθετική κίνηση από την Fed.

Εξάλλου, οι προσδοκίες ότι η Fed θα εμπλακεί σε ένα νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης έδωσαν ώθηση στις μετοχές τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε όλο τον κόσμο, κάτι που δημιουργεί προσδοκίες για έντονες ζημιές στις χρηματαγορές σε περίπτωση που η Fed δεν προχωρήσει στις αναμενόμενες ανακοινώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα