Ανάκληση άδειας στη Λάρνακα ζητούν Παγκύπριος και Επαρχιακός Σύνδεσμος Πρατηριούχων

19:09 31/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής από το Δήμο Λάρνακας, η οποία να εξετάσει όλες τις παραμέτρους παραχώρησης άδειας σε συγκεκριμένο πρατήριο πετρελαιοειδών, ζητά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών και ο Επαρχιακός Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Λάρνακας.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε σήμερα, ο Παγκύπριος και Επαρχιακός Σύνδεσμος ζήτησαν, επίσης, την άμεση ανάκληση της Πολεοδομικής και Οικοδομικής

άδειας του συγκεκριμένου πρατηρίου και όπως το κράτος και ειδικότερα ο Υπουργός Εσωτερικών να παρέμβει για ανάκληση της εν λόγω άδειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Συνδέσμων, κατά τη σημερινή διάσκεψη καταγγέλθηκε ότι “τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται μια έξαρση στην παραχώρηση αδειών για ανέγερση νέων πρατηρίων πετρελαιοειδών”. Αυτές οι άδειες, υποστηρίζουν, δεν συνάδουν με τις πρόνοιες υφιστάμενων Νόμων και Κανονισμών αδειοδότησης Πρατηρίων.
“Συγκεκριμένες πρόνοιες τοπικών σχεδίων, Κανονισμών αδειοδότησης και λειτουργίας Πρατηρίων Πετρελαιοειδών, ο παράγοντας αναγκαιότητα, οι οδικές και κυκλοφοριακές ανάγκες δεν λαμβάνονται ουσιαστικά υπόψη με αποτέλεσμα να εκδίδονται άδειες πρατηρίων”, αναφέρουν.

Για τη Λάρνακα αναφέρουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τρεις περιπτώσεις, ενώ για συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρουν ότι στις 02/02/2012, ο Δήμος Λάρνακας έχει εκδώσει άδεια για ανέγερση πρατηρίου πετρελαιοειδών, που “είναι παντελώς παράνομη και παράτυπη και πρέπει αμέσως να ανακληθεί”.
Η χορήγηση αυτής της άδειας και οι συνθήκες κατά τις οποίες έχει παραχωρηθεί, “συνιστούν σκάνδαλο”, αναφέρουν, καθώς “δεν τηρούνται ούτε ο Περί Ρυθμίσεως Πρατηρίων Πετρελαιοειδών Νόμος αλλά ούτε και οι Κανονισμοί του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας”.

Οπως υποστηρίζουν, “το σκάνδαλο γίνεται μεγαλύτερο γιατί ο Δήμος Λάρνακας, μετά από παραστάσεις δικές μας, αν και είχε αρχικά αποδεχτεί να επανεξετάσει για να ανακαλέσει την εν λόγω άδεια, μετά από δύο Συνεδριάσεις, μία της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και μία της Επιτροπής Πολεοδομίας του Δήμου, αποφάσισαν ότι δεν υπήρχε λόγος ανάκλησης”.
Εξάλλου, οι Σύνδεσμοι καταγγέλλουν ότι “η διαχείριση του εν λόγω Πρατηρίου έχει δοθεί σε Δημοτικό Σύμβουλο της Λάρνακας”, ο οποίος είναι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, και μέλος συναφούς δημοτικής επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα