Αναχωρεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

08:12 29/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αναχωρεί σήμερα από την Κύπρο, στις 0930 το πρωί, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ολοκληρώνοντας την επίσημη διήμερη επίσκεψή του στην Κύπρο.

Τον κ. Βαν Ρομπέι θα αποχαιρετήσει στο αεροδρόμιο της Λάρνακας η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Σε προσφώνησή του

χθες σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμή του, ο κ. Βαν Ρομπέι είπε ότι η Κύπρος έχει τη δύναμη και την αντοχή να αντιμετωπίσει αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την οικονομία.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, διαβεβαίωσε πως η Κύπρος μπορεί να υπολογίζει στην προσωπική του στήριξη και σε αυτήν της ΕΕ στις προσπάθειες για επίτευξη λύσης και είπε πως όπως έγινε και στην περίπτωση της επανένωσης της Γερμανίας, ”μπορεί να έλθει η μέρα που η διαίρεση αυτού του νησιού, μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, θα τερματιστεί – ίσως απρόσμενα”.

Σε ό,τι αφορά στις τουρκικές αντιδράσεις για την επικείμενη Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, υπενθύμισε την ισχυρή στήριξη που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει παράσχει στην επικείμενη Κυπριακή Προεδρία ήδη από το Δεκέμβριο του 2011.

Ο κ. Βαν Ρομπέι είπε επίσης πως με ευχαρίστηση άκουσε σήμερα πως η κυπριακή Κυβέρνηση είναι απόλυτα έτοιμη για την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα