ΑΚΕΛ: Ασυνέπεια δηλώσεων Προέδρου σε σχέση με το κούρεμα καταθέσεων

14:07 17/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η εκ νέου παραδοχή του κ Αναστασιάδη ότι γνώριζε για το κούρεμα των καταθέσεων από τις 4 Μαρτίου είναι μια ακόμα απόδειξη της ασυνέπειας των δηλώσεων του σε σχέση με τα γεγονότα που προηγήθηκαν του Eurogroup της 15ης Μαρτίου, δήλωσε σήμερα το μέλος του Γραφείου Οικονομικών Μελετών της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Χάρης Πολυκάρπου.

Σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ

στη Λευκωσία, ο κ. Πολυκάρπου είπε πως ενώ το διάστημα αμέσως μετά την απόφαση για κούρεμα προσπαθούσε συνεχώς να πείσει το Κυπριακό λαό ότι είχε βρεθεί προ εκπλήξεως και μάλιστα σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να είχε δώσει προνομιακή πληροφόρηση στον οποιοδήποτε, σήμερα παραδέχεται εκ νέου, όπως το είχε πράξει και στην κατάθεση του στην Ερευνητική Επιτροπή, ότι γνώριζε για το κούρεμα καταθέσεων από τις 4 Μαρτίου.

Εκτός των ζητημάτων ασυνέπειας και αναξιοπιστίας που προκύπτουν από την πολιτική στάση του κ. Αναστασιάδη, είπε, αυτό που έχει ουσιώδη σημασία είναι η απόφαση του να προχωρήσει στο χειρισμό και στη λήψη των αποφάσεων χωρίς να ενημερώσει και να ακούσει την πολιτική ηγεσία του τόπου.

“Διερωτόμαστε γιατί, ενώ ο κ. Αναστασιάδης γνώριζε για το κούρεμα καταθέσεων, επέλεξε την αποδοχή των τετελεσμένων, χωρίς εκ των προτέρων και μέσα από συλλογικότητα να εξετάσει εναλλακτικά σενάρια; Είχε υιοθετήσει και ο ίδιος μια τέτοια πολιτική, ως σωτήρια; Μήπως το νομοσχέδιο για κούρεμα όλων των καταθέσεων που είχε ετοιμαστεί μέρες πριν από το Eurogroup έγινε με τις δικές του ευλογίες;”, πρόσθεσε.

Λένε τελικά την αλήθεια τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα όταν κατ’ επανάληψη δηλώνουν ότι ήταν πρόταση της κυπριακής Κυβέρνησης το κούρεμα σ’ όλες τις καταθέσεις, διερωτήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα