Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

15:54 23/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην κατάθεση αίτησης αποφυλάκισης του πελάτη τους, Ακη Τσοχατζόπουλου, που είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού στην Ελλάδα – με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα – προχώρησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Όπως σημειώνεται στην προσφυγή που κατέθεσε η πλευρά του κ. Τσοχατζόπουλου,

ο κατηγορούμενος δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων, καθώς δεν έχει πλέον την ιδιότητα του υπουργού ή άλλη κυβερνητική θέση ώστε να δύναται να συνεχίσει την παράνομη, όπως του αποδίδεται, δραστηριότητά του, ενώ σημειώνεται ότι σε καμία φάση της διαδικασίας δεν έδειξε ασυνέπεια στις συναντήσεις του με τις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές, αλλά αντίθετα με επανειλημμένα διαβήματά του ζήτησε ενημέρωση, πληροφόρηση και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Υπενθυμίζεται δε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος ήδη τέλει σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για την υπόθεση του ανακριβούς «πόθεν έσχες» και έχει παραδώσει το διαβατήριο του στις αστυνομικές αρχές.

Αυτή τη βδομάδα, ξεκινώντας από την Τετάρτη, έχουν κληθεί σε απολογία για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου οι δέκα συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα