Αίγυπτος: Στις 19 Οκτωβρίου η δική του Χόσνι Μουμπάρακ

09:35 15/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νέα ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 19 Οκτωβρίου καθώς ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ εμφανίστηκε το Σάββατο στο δικαστήριο για μία νέα δίκη στην οποία κατηγορείται για τη δολοφονία διαδηλωτών.

Ο Μουμπάρακ, 85

ετών, εμφανίστηκε με γυαλιά, καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, σε μία αυτοσχέδια αίθουσα δικαστηρίου στα περίχωρα του Καΐρου. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μαχμούντ αλ-Ρασίντι αποφάσισε πως οι τρεις συνεδρίες, που ορίστηκαν από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου, δεν μπορούν να μεταδοθούν τηλεοπτικά ή να καλυφθούν από τα έντυπα μέσα, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Ο Μουμπάρακ δικάζεται εκ νέου με την κατηγορία ότι απέτυχε να εμποδίσει τη δολοφονία άνω των 800 ειρηνικών διαδηλωτών στην εξέγερση που οδήγησε στην απομάκρυνσή του από την εξουσία το 2011. Ο υπουργός Εσωτερικών επί Μουμπάρακ Χαμπίμπ αλ-κντλι και έξι πρώην επικεφαλής ασφαλείας αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες. Ο Μουμπάρακ και οι δύο γιοι του, Αλάα και Γκαμάλ, αντιμετωπίζουν και άλλες κατηγορίες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Ο Μουμπάρακ παραμένει υπό περιορισμό σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου μετά την αποφυλάκισή του σε μια υπόθεση διαφθοράς τον περασμένο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα