Αίγυπτος: Η εισαγγελία διέταξε έρευνες κατά δημοσιογράφου για προσβολή του προέδρου Μόρσι

21:25 2/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η εισαγγελία της Αιγύπτου αποφάσισε να διατάξει την έναρξη έρευνας με αντικείμενο τον αρχισυντάκτη ενός ανεξάρτητου εβδομαδιαίου φύλλου για την κατηγορία της προσβολής του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοινώθηκε σήμερα από δικαστικές πηγές.

Ο γενικός εισαγγελέας Ταλαάτ Ιμπραχίμ διέταξε την έναρξη έρευνας κατά του Αμπντελ Χαλίμ Καντίλ, αρχισυντάκτη της Σαούτ αλ Ούμα, για τα επικριτικά δημοσιεύματα κατά του Μόρσι και της ισλαμιστικής παράταξης από την οποία προέρχεται. Η δικαστική

πηγή που ανακοίνωσε την έναρξη της έρευνας δεν παραθέτει τα δημοσιεύματα για τα οποία διατάχθηκε η έρευνα.

Η εισαγγελία θα εξετάσει επίσης και την μήνυση που έχει κατατεθεί από την προεδρία και κατά της ανεξάρτητης εφημερίδας Αλ Μάσρι αλ Γιουμ, η οποία είχε γράψει εσφαλμένα στον ιστότοπό της πως ο Μόρσι επρόκειτο να επισκεφθεί τον έκπτωτο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος πρόσφατα διακομίστηκε από τη φυλακή σε νοσοκομείο.

Χθες, ο εισαγγελέας ήδη αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνες κατά του παρουσιαστή δημοφιλούς σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής Μπάσεμ Γιουσέφ, ο οποίος κατηγορείται ότι προσέβαλε τον πρόεδρο.

Ο ίδιος εισαγγελέας είχε διατάξει στις 27 Δεκεμβρίου την έναρξη έρευνας κατά τριών ιθυνόντων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι κατηγορούνται για παρακίνηση στην ανατροπή του Μόρσι. Ομως, ο δικηγόρος που είχε καταθέσει την αρχική μήνυση κατά των τριών πολιτικών στη συνέχεια την απέσυρε.

Keywords
Τυχαία Θέματα