Αίγυπτος: Άρχισε ξανά η δίκη Χόσνι Μουμπάρακ

18:06 4/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο μετέφερε τον Χόσνι Μουμπάρακ προσγειώθηκε έξω από το δικαστήριο στα προάστια του Καΐρου όπου διεξάγεται η δίκη του σήμερα.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε στιγμιότυπα στα οποία απεικονίζεται ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου να μεταφέρεται με φορείο από το ελικόπτερο στην ακαδημία της αστυνομίας, όπου βρίσκεται η αίθουσα.

Ο επικεφαλής της πενταμελούς ομάδας των εισαγγελέων δήλωσε πως ο Μουμπάρακ

σχεδίαζε να μεταβιβάσει την εξουσία στον νεότερο γιο του τον Γκαμάλ, ο οποίος στεκόταν πλάι στον πατέρα του στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Ισμαήλ Σάερ δήλωσε από την πλευρά του ότι οι δεν μπορούν να αποδειχθούν, καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις.
Ο πρώην πρόεδρος, οι δύο γιοι του, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και οι αρχηγοί της αστυνομίας κατηγορούνται για διαφθορά όπως και τους θανάτους 850 διαδηλωτών κατά την διάρκεια των εξεγέρσεων που οδήγησαν στην αποκαθήλωση του Μουμπάρακ.

Παράλληλα, σήμερα συνεχίστηκε η τελική φάση των βουλευτικών εκλογών.

Έπειτα από 2 γύρους, το κόμμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προηγείται έναντι των άλλων κομμάτων.
Το κόμμα δηλώνει ότι δεν θα επιβάλει την θέληση του στην διαμόρφωση του νέου Συντάγματος της χώρας, ενώ θα συνεργαστεί με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάρτισή του.

Η άνοδος των ισλαμιστικών κομμάτων έχει προκαλέσει την ανησυχία της δύσης μιας και είναι αβέβαιο το μέλλον των σχέσεων τους όπως και η διατήρηση των ειρηνικών σχέσεων με το Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα